foto: VIA REUTERS
Izdomāts veids, lai "Mona Liza" vairs nelaupītu uzmanību venēciešu meistaru darbiem
Skats uz "Monu Lizu", kad Luvras muzejā nav apmeklētāju.
Pasaulē
2024. gada 27. aprīlis, 17:27

Izdomāts veids, lai "Mona Liza" vairs nelaupītu uzmanību venēciešu meistaru darbiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Šāds solis ļautu apmeklētājiem, no kuriem daudzi Luvru apmeklē tikai šīs gleznas dēļ, gūt labākus iespaidus, raidorganizācijai France Inter" pavēstīja Lorāna des Kara.

"Vienmēr ir nepatīkami, ja apmeklētājiem netiek nodrošināta vislabākā iespējamā uzņemšana, un tāds ir arī "Monas Lizas" gadījums," viņa sacīja.

"Man šķiet, ka nepieciešams labāks risinājums," norādīja des Kara, piebilstot, ka Luvra ir sazinājusies ar Kultūras ministriju par iespējamiem risinājumiem.

Luvru, kas ir pasaulē populārākais muzejs, 2023. gadā apmeklēja gandrīz deviņi miljoni apmeklētāju.

Des Kara sacīja, ka 80% no viņiem - 20 000 cilvēku dienā - drūzmējas pie "Monas Lizas", bieži vien gleznas priekšā uzņemot pašbildes.

Pašlaik "Mona Liza" atrodas Luvras Valsts zālē, kas ir lielākā muzeja telpa, aizsargstiklā, taču da Vinči meistardarbs tur nav viens.

Līdzās tai atrodas 16. gadsimta venēciešu meistaru darbi, un otrā telpas galā karājas Luvras lielākā glezna - Paolo Veronēzes "Kāzas Kānā".