foto: V. Madiyevskyy/UKRINFORM/SIPA/Scanpix
Ukraina aicina taupīt elektroenerģiju
Krievu sabojāts enerģētikas objekts Harkivā, Ukrainas ziemeļaustrumos. 2024. gada 10. aprīlis.
Pasaulē
2024. gada 18. aprīlis, 15:56

Ukraina aicina taupīt elektroenerģiju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ņemot vērā Krievijas intensīvos uzbrukumus Ukrainas elektrības infrastruktūrai, Ukrainas energouzņēmums DTEK un valdība ceturtdien aicinājuši uzņēmumus ierobežot enerģijas patēriņu vakara stundās, kad parasti elektroenerģija tiek patērēta visintensīvāk.

Krievija pēdējās nedēļās veic teju nepārtrauktus uzbrukumus Ukrainas elektrības infrastruktūrai, un Krievijas 11.aprīļa raķešu triecienā tika iznīcināta Tripiļļjas termoelektrostacija (TEC), kas bija viens no svarīgākajiem Kijivas reģiona elektrības ražotājiem.

"Kopā ar kolēģiem mēs darām visu iespējamo, lai nodrošinātu energosistēmas darbību, taču mums ir ļoti nepieciešama jūsu palīdzība," paziņoja DTEK, kas ir viens no lielākajiem energoapgādes uzņēmumiem Ukrainā.

"Mēs lūdzam uzņēmumus un visas ģimenes taupīt elektroenerģiju," piebilda uzņēmums.

Ar tādu pašu aicinājumu nāca klajā arī Enerģētikas ministrija, aicinot ukraiņus, kas dzīvo privātmājās, kā arī rūpniecības uzņēmumus katru vakaru uz vairākām stundām ierobežot enerģijas patēriņu.

Enerģētikas ministrija piebilda, ka Ukraina trešdien sāka importēt enerģiju no kaimiņvalstīm Rumānijas, Polijas un Slovākijas.