foto: ekrānuzņēmums no video
Pazīstams blogeris jaundzimušo dēlu "baroja" ar saules enerģiju, bet ātri vien nomērdēja badā
Krievu blogeris Maksims Ļutojs.
Pasaulē
2024. gada 20. aprīlis, 07:18

Pazīstams blogeris jaundzimušo dēlu "baroja" ar saules enerģiju, bet ātri vien nomērdēja badā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijā tiesa blogerim jēlēdājam Maksimam Ļutojam, kura bērns nomira no bada, piesprieda 8 gadus stingra režīma kolonijā. Pēc liecinieku teiktā, vīrietis vēlējies veikt eksperimentu ar dēlu un izaudzināt no viņa cilvēku, kurš pārtiek tikai no "saules enerģijas".

2023. gada martā Maksima Ļutoja jaundzimušais dēls nomira no sirds mazspējas. Vīrietis apsūdzēts smaga kaitējuma nodarīšanā bērna veselībai un vecāku pienākumu nepildīšanā.

Ļutojs sevi pozicionēja kā personības izaugsmes treneri un "netradicionālo" atveseļošanās veidu piekritēju. Viņš iestājās par atteikšanos no ēdiena un barošanu ar saules enerģiju.

2023. gada februārī Ļutoja dzīvesbiedre dzemdēja bērnu mājas apstākļos. Pēc izmeklēšanas secināts, ka mēneša laikā tēvs trīs reizes atņēmis zīdaini mātei un uz diennakti atņēmis pārtiku.

Kad jaundzimušā veselība pasliktinājās, pāris viņu aizveda uz slimnīcu, taču pa ceļam bērns nomira. Pēc apsūdzības versijas, zīdaiņa nāves cēlonis bija bads un viņa vecāku praktizēto "netradicionālo" atveseļošanās paņēmienu rezultāts.

Ļutojs neatzina sevi par vainīgu smaga kaitējuma nodarīšanā dēla veselībai un apgalvoja, ka nav aizliedzis mātei barot bērnu vai ierobežojis viņu uzturā, kā arī nav aplējis zīdaini ar aukstu ūdeni, kā uzskata apsūdzība.

Pēdējā vārdā viņš paziņoja, ka nožēlo, ka neuzmanības dēļ izraisījis bērna nāvi. Viņš apgalvoja, ka nav vērsies pie ārstiem, jo nav zinājis, ka zēns piedzimis priekšlaicīgi, bet viņa mātei bijušas veselības problēmas.

Bērna mātei Oksanai Mironovai iepriekš piespriesti divi gadi labošanas darbu par vecāku pienākumu nepildīšanu un zīdaiņa atstāšanu briesmās. Pēc Mironovas radinieku teiktā, blogeris vēlējies veikt eksperimentu ar dēlu un izaudzināt no viņa cilvēku, kurš pārtiek tikai no "saules enerģijas".

Tēmas