foto: AFP/Scanpix
"Tuvojas kritiskajam punktam," izskan ziņas par Ukrainas aizsardzības sabrukuma risku
Sibīrijas bataljona dalībnieki Ukrainas bruņotajos spēkos piedalās militārās apmācības vingrinājumā Kijivas reģionā 2024. gada 10. aprīlī.
Pasaulē
2024. gada 13. aprīlis, 05:49

"Tuvojas kritiskajam punktam," izskan ziņas par Ukrainas aizsardzības sabrukuma risku

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Triecieni Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, uzbrukumi Harkivai un Krievijas karaspēka virzība frontē noveduši pie tā, ka Ukrainas karaspēks pietuvojies kritiskajam punktam, raksta "Bloomberg".

Ukraina atrodas visneaizsargātākajā stāvoklī kopš kara sākuma, laikrakstam pavēstīja Rietumu valdības avoti, norādot uz munīcijas un cilvēku trūkumu frontē un pretgaisa aizsardzības trūkumu.

Pastāv Ukrainas aizsardzības sabrukuma risks, uzskata vismaz viens no "Bloomberg" sarunu biedriem, kas dotu Kremlim iespēju pirmo reizi kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma veikt lielu ofensīvu.

Savienotās Valstis neredz nekādas pazīmes, ka Krievijas karaspēka izrāviens būtu nenovēršams, paziņoja ASV amatpersona, kas vēlējās palikt nenosaukta. Tomēr Ukrainas morālais gars ir zems, un nevar izslēgt armijas sabrukuma iespēju, sacīja kāda cita amatpersona ar anonimitātes nosacījumiem.

Pēc nesenās Kijivas "Rating Group" veiktās sabiedriskās domas aptaujas datiem, pirmo reizi kopš pilna apjoma iebrukuma sākuma mazāk nekā puse respondentu paziņojuši, ka tic tam, ka izdosies atgūt visas Krievijas ieņemtās teritorijas. Lai gan vairākums ukraiņu tic uzvarai, viņi arvien biežāk uzdod jautājumu, kādas sekas tas varētu izraisīt, raksta "Bloomberg".

ASV tā arī nav apstiprinājusi militārās palīdzības finansējumu Ukrainai, atgādināja laikraksta avoti. Ja šie līdzekļi nenonāks, Ukraina būs bezizejas stāvoklī vissmagākajā brīdī, viņi uzsvēra.