foto: REUTERS/SCANPIX
Itālijas premjerministre iekūlusies skandālā erotiska video dēļ
Itālijas premjerministre Džordža Meloni 2024. gada 22. martā Beļģijā.
Pasaulē
2024. gada 2. aprīlis, 11:43

Itālijas premjerministre iekūlusies skandālā erotiska video dēļ

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Itālijas premjerministre Džordža Meloni tiesā pieprasa 100 tūkstošus eiro pēc tam, kad internetā ievietots viltots erotisks video ar viņas piedalīšanos. Tā vēsta "La Repubblica".

Viltotais porno video bija atrodams internetā jau vairākus mēnešus un savācis miljoniem skatījumu visā pasaulē. Lieta par neslavas celšanu ierosināta pret diviem vīriešiem, 73 gadus veco tēvu un 40 gadus veco dēlu. Par tiem paziņoja Melonija, pirms viņa ieņēma valdības vadītāja amatu.

Izmeklēšanu veikusi policija, kas divus vīriešus izsekojusi pēc tīmekļa vietnē izmantotās iesaukas un pēc tam telefona numura, no kura tika izplatīti viltus video.

Meloni jau paziņojusi, ka pieprasījusi 100 tūkstošus eiro kompensāciju, kas pēc tam tiks nodoti labdarībai sievietēm, kuras kļuvušas par vardarbības upuriem.

"Prasība ir kā vēstījums, kas adresēts visām sievietēm, kuras kļuvušas par šāda veida vardarbības upuriem, lai viņas nebaidītos par to ziņot. Šis žests (naudas kompensācijas nodošana fondam) ir simbolisks un aicinājums sniegt savu ieguldījumu upuru - sieviešu - aizsardzībā, kuras, bieži neapzināti, kļūst par šāda veida noziegumu objektiem," sacīja prasītāja advokāte Marija Džūlija Marongiu.