foto: AFP/Scanpix
Krievija iekļāvusi LGBT kustību "teroristu un ekstrēmistu" sarakstā
LGBT aktīviste Krievijā.
Pasaulē
2024. gada 22. marts, 17:12

Krievija iekļāvusi LGBT kustību "teroristu un ekstrēmistu" sarakstā

Jauns.lv / LETA

Krievijas finanšu uzraugs "Rosfinmonitoring" piektdien pievienojis "starptautisko LGBT kopienu" savam "teroristu un ekstrēmistu" sarakstam.

Krievijas Augstākā tiesa jau aizvadītā gada novembrī nodēvēja kustību par "ekstrēmistisku", nenorādot, uz ko tas attiecas, bet faktiski aizliedzot visā valstī darboties LGBTQ aktīvistiem.

Kādas konkrēti būs šī lēmuma sekas, pagaidām nav skaidrs. "Rosfinmonitoring" ir tiesības iesaldēt sarakstā minēto organizāciju bankas kontus, taču savā tīmekļa vietnē tā nav minējusi nevienu konkrētu personu vai organizāciju, kuru tieši skars šis lēmums.

Krievija 2022.gadā aizliedza tā dēvēto LGBT propagandu pieaugušo vidū, paplašinot iepriekšējo likumu, kas to aizliedza nepilngadīgo vidū. Faktiski Krievijā ir aizliegta jebkāda "netradicionālu seksuālo attiecību" atspoguļošana sabiedrībā un medijos.

Krievijas tiesa trešdien nolēma paturēt pirmstiesas apcietinājumā divus geju bāra darbiniekus, apsūdzot viņus "ekstrēmistu organizācijas" veidošanā. Tā ir pirmā šāda lieta pēc minētā Augstākās tiesas lēmuma.