Pasaulē
2024. gada 19. marts, 00:07

Izraēlas karavīri Gazas slimnīcā likvidē augsta ranga "Hamas" amatpersonu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka ir nogalinājusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" augsta ranga amatpersonu, veicot operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā, kas ir lielākā slimnīca Gazas joslā.

Nogalinātais Faiks al Mabhuhs vadīja "Hamas" iekšējās drošības departamentu, kas ir atbildīgs arī par operacionālām misijām, teikts Izraēlas armijas un iekšējās izlūkošanas dienesta "Shin Bet" kopīgā paziņojumā.

Viņš arī bija "atbildīgs par "Hamas" terora aktivitāšu koordinēšanu Gazas joslā", teikts šajā paziņojumā. "Hamas" vēl nav oficiāli apstiprinājis al Mabhuha nāvi.

Al Mabhuhs tika nogalināts pēc tam, kad bija saņemta izlūkošanas informācija par augsta ranga "Hamas" locekļu klātbūtni al Šifas slimnīcā, paziņoja Izraēlas armija. Viņš bija bruņots, slēpās kādā slimnīcas kompleksa ēkā un tika nogalināts konfrontācijā ar karavīriem. Istabā blakus viņa slēptuvei tika atrasti vairāki ieroči.

Aculiecinieki stāstīja par stipru apšaudi slimnīcā. Tika ziņots, ka slimnīcā ir aizturēti desmitiem cilvēku, tai skaitā arābu raidsabiedrības "Al-Jazeera" žurnālists. 

Saskaņā ar ziņām no Gazas nogalinātā vīrieša brālis bija "Hamas" amatpersona Mahmuds al Mabhuhs, kurš 2010.gadā tika noslepkavots Dubaijā Apvienotajos Arābu Emirātos. Toreiz Dubaijas policija apsūdzēja šīs slepkavības organizēšanā Izraēlas ārējās izlūkošanas dienestu "Mossad". Mahmuds al Mabhuhs bija apsūdzēts par ieroču iepirkšanu "Hamas" vajadzībām.