foto: Vkontakte
Krievijas patriotu nometnē bērni tiek sisti ar nūjām
Zēnam patriotiskā audzināšana tiek mācīta ar rungu palīdzību.
Pasaulē
2024. gada 12. marts, 19:52

Krievijas patriotu nometnē bērni tiek sisti ar nūjām

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijā kāda māte savu desmitgadīgo dēlu atdevusi “militāri patriotiskā” kluba nometnē un tagad sūrojas, ka atvases galvu klāj zilumi.

Viktorija vaino kluba vadītāju Daņilu Šarganu bērna piekaušanā. Viņa februārī puiku aizveda uz bērnu centru “Alfa” Novosibirskā un, kad 4. martā ieradās apraudzīt, atklāja, ka viņa galvu klāj asins izplūdumi. Klubā skaidroja, ka zēns pats atsities pret baļķi, vēlāk apvainoja viņu “antisociālā uzvedībā”, bet māti melos.

Tuvinieki atzīs, ka bērnam bijušas uzvedības problēmas, māte viņu audzina viena, un skolā ieteikts dēlu ievietot militārā nometnē. Viņa arī gribējusi, lai nākotnē dēls iestājas karaskolā – pilnīgs Putina Krievijas ideāls.

No 1. līdz 3. martam nometnes dalībnieki dzīvoja teltīs un paši sev gatavoja ēdienu uz ugunskura. Pēc tam viņi apguva izdzīvošanas prasmes mežā. Kad māte ieradās pēc dēla, viņa ieraudzīja zilumus zem acīm, uz galvas, pleciem, rokām. Puika stāsta, ka viņu trīs dienas ar nūju sitis praporščiks, visas grupas priekšā, raksta portāls “Sibir.Reaļiji”. Viņš nenoliedz, ka cietis par pavēļu nepildīšanu, tomēr tuvinieki ir šokēti. Praporščiks Šargans paziņojis, ka zēns pats atsities pret baļķi.

foto: Vkontakte
Nometne mežā.

To pašu viņš paudis “Sibir.Reaļiji”, uzsverot, ka ir piedalījies karā pret Ukrainu. Māte vērsusies prokuratūrā, kas veic pārbaudi – tiesa gan, nebūs pārsteigums, ja pašu sodīs par “specoperācijas” veterāna diskreditāciju.

foto: Vkontakte
Praporščiks Daņils Šargans.

Šargans “VKontakte” publicējis video, kur viņš trenē bērnus skriešanā un sauc: “Kurš pēdējais, tas ir liberālis!” Pie video pierakstīts teksts: “Ei, jūs, apd... latentie gaiļi (петушары oriģinālā) no piektās kolonnas! Skatieties, pideri – es atkal lamājos bērnu klātbūtnē! Piespiežu viņus skriet ziemā un atspiesties uz kulakiem! Sāciet klukstēt, draņķi! Slava Krievijai! Slava Putinam!”