foto: AFP/PA/Scanpix
Orbāns: “Tramps Ukrainai nepiešķirs ne centa”
Ungārijas premjers Viktors Orbāns un ASV bijušais prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2024. gada 11. marts, 18:29

Orbāns: “Tramps Ukrainai nepiešķirs ne centa”

Jauns.lv

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns pēc tikšanās Floridā ar bijušo Amerikas Savienoto Valstu prezidentu Donaldu Trampu medijiem apstiprinājis, ka atkārtotas ievēlēšanas gadījumā Tramps nepiešķirs Ukrainai ne centa.

"Ir skaidrs, ka Ukraina nevar nostāties uz savām kājām. Eiropieši vieni paši šo karu “finansiāli pavilkt nav spējīgi”, un ja amerikāņi Ukrainai vairs nepiešķirs finansiālu palīdzību, tad karš būs beidzies,” Orbans sacīja Ungārijas televīzijas kanālam M1 svētdienas vakarā.

Tāpat viņš piebilda, ka “Trampa kungam ir diezgan detalizēti plāni par to, kā izbeigt Krievijas un Ukrainas karu”, taču sīkākus komentārus par  to Orbāns nesniedza.

Abu politiķu satikšanās notika piektdien, Trampa savrupnamā. Tajā bijušais ASV prezidents uzteica savu viesi apgalvojot, ka "nav neviena, kas būtu labāks, gudrāks vai atbilstošāks savas valsts līderis kā Viktors Orbāns”.

Savas ASV vizītes laikā Ungārijas premjers netikās ar esošo ASV prezidentu Džo Baidenu. Oficiālas vizītes, kurās valstsvīri nesatiekas ar esošās valdības pārstāvjiem politiskajā arēnā uzskatāmas par ļoti netipiskām.

Jau ziņots, ka Viktors Orbāns vairākkārt izpelnījies spēcīgu kritiku no Eiropas Savienības valstu līderu puses par savām ciešajām attiecībām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Atšķirībā no daudzām citām Rietumu valstīm, Orbans atteicies Ukrainai nosūtīt militāru palīdzību, kā arī iestājies pret tās uzņemšanu Eiropas Savienībā.