Pēc apkaunojošiem karakuģu zaudējumiem atlaists Krievijas jūras kara flotes virspavēlnieks
Nikolajs Jevmenovs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 10. marts, 23:33

Pēc apkaunojošiem karakuģu zaudējumiem atlaists Krievijas jūras kara flotes virspavēlnieks

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc apkaunojošiem karakuģu zaudējumiem atlaists Krievijas jūras kara flotes virspavēlnieks, admirālis Nikolajs Jevmenovs. Par viņa pienākumu izpildītāju iecelts Ziemeļu flotes pavēlnieks, admirālis Aleksandrs Moisejevs.

“Admirālis Nikolajs Jevmenovs pagaidām Aizsardzības ministrijas vietnē vēl skaitās par virspavēlnieku, taču Admiralitātē ir viennozīmīgs uzskats — savā kabinetā viņš vairs neatgriezīsies,” teikts izdevums “Fontanka” publikācijā.

Krievijas Jūras kara flotes preses dienestā ziņas par Jevmenova atlaišanu nekomentēja, oficiāli par viņa atlaišanu nav ziņots, taču bijušais Melnās jūras flotes pavēlnieks, atvaļinātais admirālis Vladimirs Komojedovs to apstiprināja izdevumam ura.ru. “Man par to ir zināms. Domāju, ka vēlāk par to paziņos,” sacīja Komojedovs.

Jevmenovs bija Krievijas jūras kara flotes virspavēlnieks kopš 2019. gada maija. Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī viņš nokļuva Eiropas Savienības, ASV, Lielbritānijas un citu valstu sankciju sarakstos.

Kopš invāzijas sākuma Krievijas kara flote cietusi smagus zaudējumus, bez Melnās jūras flotes flagmaņa “Moskva” krievu okupantiem nogremdēti vai smagi bojāti vismaz 20 kuģi un kuteri, kā arī viena zemūdene. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šepss savulaik paziņoja, ka tikai no 2023. gada septembra līdz decembrim Krievijas Melnās jūras kara flote zaudēja piektdaļu sava sastāva.