Pasaulē
2024. gada 6. marts, 14:07

Trampam ceļš brīvs? Nikija Heilija plānojot pacelt balto karogu, taču diez vai viņu atbalstīs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vienīgā vēl atlikusī vērā ņemamā Donalda Trampa sāncense cīņā par nominēšanu startam no Republikāņu partijas novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās Nikija Heilija gatavojas paziņot par savas kampaņas pārtraukšanu, vēsta mediji.

Pēc pārliecinošās sakāves "Lielās otrdienas" priekšvēlēšanās viņa par to gatavojas paziņot trešdienas rītā, atsaucoties uz informētiem anonīmiem avotiem, ziņo laikraksts "Wall Street Journal" un televīzijas kanāls CNN.

Kamēr Tramps otrdien notikušajās priekšvēlēšanās uzvarēja 14 pavalstīs, Heilija viņu pārspēja tikai vienā - Vērmontā.

Republikāņu pretendentam, lai nodrošinātu nominēšanu startam prezidenta vēlēšanās, nepieciešamas vismaz 1215 no 2429 republikāņu konventa delegātu balsīm.

Tramps, gūstot uzvaru 14 no 15 pavalstīm, kur priekšvēlēšanas norisinājās "Lielajā otrdienā", nodrošinājis sev jau vismaz 1040 delegātu balsis, kamēr Heilija - tikai 86.

Republikāņu priekšvēlēšanas noslēgsies 4. jūnijā, bet partijas kandidāts prezidenta vēlēšanās tiks izraudzīts no 15. līdz 18. jūlijam paredzētajā partijas Nacionālajā konventā Milvoki. Savukārt demokrātiem, kuru galvenais kandidāts ir pašreizējais prezidents Džo Baidens, priekšvēlēšanas beigsies 8. jūnijā, bet partijas kandidātu paziņos no 19. līdz 22. augustam paredzētajā partijas Nacionālajā konventā Čikāgā. Prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī, bet jaunievēlētais prezidents stāsies amatā nākamā gada 20. janvārī.