foto: Shutterstock
Video: "Nāves ceļš"- viens no bīstamākajiem tūrisma objektiem pasaulē
Iemesls, kāpēc ceļš ir īpaši bīstams, ir biežais lietus un migla, kas ievērojami pasliktina redzamību un apstākļus uz ceļa.
Pasaulē
2024. gada 4. marts, 16:01

Video: "Nāves ceļš"- viens no bīstamākajiem tūrisma objektiem pasaulē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Fotoattēli un video, kuros redzami braucēji, kas virzās pa grants ceļu cauri Kordiljeru austrumu kalnu grēdai, ir padarījuši Jungu par vienu no Bolīvijas populārākajiem un bīstamākajiem tūrisma objektiem, katru gadu piesaistot vairāk nekā 25 000 piedzīvojumu meklētāju.

Jungas ceļš stiepjas cauri kalnu apvidiem, no kuriem liela daļa slejas 90 grādu leņķī starp klinti un dziļu upes ieleju. Uz ceļa ir daudz ļoti bīstamu pagriezienu un nogāžu.

Nāves ceļš ir 69 kilometrus garš, un to 1930. gados, Čako kara laikā, uzbūvēja Paragvajas gūstekņi. Vidējais ceļa platums ir 3,2 metri un klinšu augstums vietām sasniedz 600 metrus.

Katru gadu uz šī ceļa iet bojā 200-300 ceļotāju. Tā malas ir apzīmētas ar krustiem, kas iezīmē nāves vietas. Pats traģiskākais no ceļu negadījumiem šeit notika 1983. gadā 24. jūlijā, kad, autobusam ieripojot bezdibenī, bojā gāja vairāk nekā 100 cilvēku.

Iemesls, kāpēc ceļš ir īpaši bīstams, ir biežais lietus un migla, kas ievērojami pasliktina redzamību un apstākļus uz ceļa, turklāt segums nav asfaltēts, tāpēc pēc biežām lietavām brauktuve pārvēršas slidenos dubļos. 

Viens no svarīgākajiem ceļu satiksmes noteikumiem, lai izvairītos no traģiskiem negadījumiem, ir nekad nebraukt no kalna pa ceļa iekšpusi, bet gan pārvietoties pa ceļa ārmalu, lai pretim braucošas automašīnas vadītājs redzētu visus satiksmes dalībniekus.

Neskatoties uz savu bīstamību, Jungas ceļš ir populārs tūrisma objekts, īpaši iecienīts riteņbraucēju vidū.