foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas aizstāvji likvidējuši Krievijas bataljona "Espanjola" izlūkdienesta priekšnieku
Likvidētais "Espanjola" izlūkdienesta priekšnieks Vjačeslavs Subotins ar iesauku "Brīvdiena".
Pasaulē
2024. gada 4. marts, 13:55

Ukrainas aizstāvji likvidējuši Krievijas bataljona "Espanjola" izlūkdienesta priekšnieku

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukraiņu aizstāvji frontē iznīcināja Krievijas brigādes "Espanjola" izlūkdienesta priekšnieku Vjačeslavu Subotinu ar iesauku "Brīvdiena". Par to ziņo Ukrainas Bruņoto spēku pulkvedis Anatolijs Stefans un Krievijas mediji.

"Veiksmīgi demobilizēts: "Espanjola" brigādes izlūkošanas priekšnieks Vjačeslavs Subotins "Brīvdiena", teikts Stefana ziņojumā.

Par viņa nāvi ziņoja arī tā saucamais militārais korespondents Poļanskis, kurš darbojās vienā no Krievijas propagandas televīzijas kanāliem. Viņš apgalvo, ka Subotins tika likvidēts svētdien, 3. martā. Viņš norādīja, ka "apstākļi tiek precizēti".

Kas zināms par "Espanjola" vienību?

"Espanjola" ir Krievijas Federācijas militārais formējums, kas izveidots no radikāliem futbola klubu faniem, no kuriem daļai ir neonacistu uzskati. Šobrīd bataljonu vada privātais militārais grupējums "Redut".

Iepriekš tika ziņots, ka Krievijas "Espanjolas" bataljons savās rindās sācis vervēt sievietes, lai viņas dienētu uzbrukuma vienībās. Viņas bija plānots nosūtīt karā pret Ukrainu.

Janvārī tika ziņots, ka uz Krievijas divīzijas "Espanjol" bāzes, kas darbojas Ukrainas Zaporižjas apgabala okupētajā teritorijā, iebrucēji veido jaunu "Vagner" tipa privāto militāro kompāniju Ar to nodarbojās agresorvalsts valdošā partija "Vienotā Krievija".