foto: Ekrānuzņēmums/Twitter
Video: sniega klāts jogs meditē Himalajos. Trauksme sociālajos tīklos: vai tas nav dzīvībai bīstami?
Satjendra ir Himalaju jogas tradīciju sekotājs un pēdējos 22 gadus meditē sniegotajos kalnos
Pasaulē
2024. gada 29. februāris, 12:31

Video: sniega klāts jogs meditē Himalajos. Trauksme sociālajos tīklos: vai tas nav dzīvībai bīstami?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos izplatījies video, kurā redzams viegli apģērbts jogs, kurš meditē sniega vētras vidū Himalaju kalnos, izraisot plašas diskusijas par video autentiskumu un šādas meditēšanas bīstamību.

Sociālajos tīklos "Tik Tok" un "X" (Twitter) to sekotāji uzsākuši plašas diskusijas par to, vai šis video ir kā speciāli samontēts, un attēlā redzamais vīrietis - īsts. Daudzus no komentētājiem uztrauc arī tas, vai šāda nodarbe tik skarbos apstākļos nav kaitīga veselībai un pat bīstama dzīvībai.

Neraugoties uz diskusijām par mākslīgā intelekta iesaisti šādu kadru tapšanā, garīgā organizācija "Kaulantak Peeth" video autentiskumu ir apstiprinājusi. Kadros redzamais jogs Satjenra Nata sabiedrībā plašāk pazīstams kā Išpura, garīgo prakšu un praktizējošs jogas skolotājs, ziņo “Times Now”.

Februāra vidū uzņemtā video autors ir Nata māceklis Rauls. Rauls bieži dokumentē Natas jogas prakses un meditatīvās nodarbības, lai saglabātu tās un izglītotu nākamās paaudzes par dziļajām jogas tradīcijām.

Video tapis brdī, kad, uzzinot par gaidāmo sniega vētru, Satjendra mācekļi steidzās viņu brīdināt un atrada ieslīgušu dziļā meditācijā.

Kā stāsta otrs joga māceklis Savarninaths, Satjendra ir Himalaju jogas tradīciju sekotājs un pēdējos 22 gadus meditē sniegotajos kalnos. Viņš piebilda, ka Raula uzņemtais video ir tikai viens no vairākiem, ko pēdējā mēneša laikā ierakstījis Satjendra Nata.

Satjendra Nats nav pirmais jogs, kurš Himalajos meditē ļoti zemās gaisa temperatūrās, taču viņa mācekļa video izrādījies īpaši iespaidīgs sniega vētras un meistara sniegotās bārdas un matu dēļ.