foto: Unian/Telegram
"Man jūs jāapbēdina - viņš tiešām mira no tromba," Navaļnija nāves iemeslu komentē Ukrainas spiegu priekšnieks
Aleksejs Navaļnijs mira kolonijā "Polārais vilks" Krievijas ziemeļos.
Pasaulē
2024. gada 25. februāris, 17:27

"Man jūs jāapbēdina - viņš tiešām mira no tromba," Navaļnija nāves iemeslu komentē Ukrainas spiegu priekšnieks

Jauns.lv

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs Kirilo Budanovs norādījis, ka Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs kolonijā miris dabiskā nāvē - asins recekļa dēļ, vēsta “Meduza.io”.

"Varbūt es jūs pievilšu, bet mēs zinām, ka viņš patiešām nomira no tromba. Un tas vairāk vai mazāk apstiprinās. Tā diemžēl ir dabiska nāve,” sacīja Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs konferencē “Ukraina. 2024. gads”. Citu informāciju viņš nesniedza.

Kā zināms, Krievijas Federācijas federālais sodu izpildes dienests ziņoja, ka 16. februārī Aleksejs Navaļnijs “miris” kolonijā “Polārais vilks” Harpas ciemā Jamalo-Ņencu autonomajā apgabalā.

Tika ziņots, ka politiķim pēc pastaigas palika slikti un viņš gandrīz uzreiz zaudēja samaņu. Kāds avots propagandas kanālam RT apgalvoja, ka nāves cēlonis bijis trombs. Kolonijā Alekseja Navaļnija māte paziņoja, ka viņš miris no "pēkšņās nāves sindroma". Ludmilai Navaļnajai izsniegtajā medicīniskās miršanas apliecībā nāves cēlonis bija minēts kā "dabisks cēlonis".