Medvedevs iesaka Borelam "gatavoties zemei"
Dmitrijs Medvedevs ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu
Pasaulē
2024. gada 23. februāris, 18:37

Medvedevs iesaka Borelam "gatavoties zemei"

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs kārtējo reizi izcēlies ar saviem “diplomāta” talantiem, iesakot Eiropas Savienības (ES) augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā Žuzepam Borelam gatavoties nāvei, nevis domāt par sankcijām pret Krieviju.

Krievijas žurnālistu grupai paspīdot ar savu “asprātību”, Medvedevs nicīgi komentēja Borela paziņojumu par jaunām ES sankcijām pret Krieviju saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija nāvi kolonijā un cilvēktiesību pārkāpumiem.

“Ne jau viņam par to spriest. Es viņa vietā vispār gatavotos zemei, ņemot vērā viņa cienījamo vecumu,” izmeta Medvedevs, iesakot Borelam vairāk padomāt par savā vārdā nosauktām stipendijām Madrides universitātēs, nevis par ierosinājumiem sankciju režīmus nosaukt viņam nepazīstamu cilvēku vārdos.

Viņš nepalaida garām iespēju paņirgāties par Navaļnija atraitni, stāstot, ka viņas “smaidīgā, laimīgā” seja radījusi iespaidu, ka viņa gaidīja vīra nāvi. “Viņa šo notikumu gaidīja visus šos gadus, lai izvērstu savu politisko darbību”.