foto: Zuma Press.
Krievijas skolās apgūs Putina interviju, ar analīzi gan var būt nepatikšanas
Krievijas diktators Putins izmantoja iespēju mēģināt rietumu publikai iebarot pasaku par Ukrainu kā krievu vēsturiskām zemēm.  
Pasaulē
2024. gada 23. februāris, 05:20

Krievijas skolās apgūs Putina interviju, ar analīzi gan var būt nepatikšanas

Jauns.lv

PSRS laikā 80. gadu sākumā skolēniem bija obligāti jāizlasa tā laika līdera Leonīda Brežņeva grāmata “Mazā zeme”, bet Putina Krievijā par mācību līdzekli skolās kļūs amerikānim Takeram Karlsonam sniegtā “intervija”.

Atbilstoši materiāli publicēti Krievijas Izglītības ministrijas mācību programmu portālā. Divas stundas garie Putina murgi par vēsturi raksturoti kā “nozīmīgs izglītības resurss”, ieteicams izmantošanai vēstures, ģeogrāfijas, sociālo zinātņu, pat svešvalodu un informātikas stundās un “patriotiskās audzināšanas kontekstā.

Skolotājiem ieteikts organizēt klases debates, tikai viegli iedomāties, kas notiks ar tiem, kas sāks kritizēt Putina atklāsmes, it sevišķi, ja kāds nopietni uztvers aicinājumu ķerties pie “drošu informācijas avotu identifikācijas”. Sevišķi interesanti būs, kad skolēni nonāks līdz Putina paziņojumam, ka Otro pasaules karu izraisījusi Polija, kas vienkārši nokaitinājusi Hitleru.

9. februārī Krievijas TV kanālos Putina “izrāde” gan lielu ievērību nav guvusi – ar 2,9% reitingu tā laikā no 4. līdz 11. februārim ieņēma tikai 19. vietu.