Pasaulē
2024. gada 22. februāris, 18:44

Navaļnija mamma: izmeklētāji draud un pieprasa slepeni apglabāt dēlu

Jauns.lv/LETA

Alekseja Navaļnija mātei Ludmilai ticis parādīts viņas mirušā dēla ķermenis. Viņa par to pavēstīja video ziņojumā.

Ludmila Navaļnaja arī atklāja, ka izmeklētāji pieprasa politiķa slepenu apglabāšanu, piedraudot "kaut ko darīt" ar viņa ķermeni, ja Ludmila Navaļnija nepiekritīs.

“Es tikko izgāju no Salehardas pilsētas Izmeklēšanas komitejas ēkas. Es tur pavadīju gandrīz diennakti vienatnē -vienatnē ar izmeklētājiem un kriminologiem. Advokātu viņi ielaida tikai pēcpusdienā,” video uzrunā atklāja Ludmila Navaļnija, “vakar vakarā mani slepus aizveda uz morgu, kur parādīja Alekseju. Izmeklētāji apgalvo, ka viņiem nāves cēlonis ir zināms... Viņiem ir gatavi visi medicīniskie un juridiskie dokumenti, kurus es it kā esmu redzējusi, un miršanas apliecību, kuru esmu it kā parakstījusi.”

“Saskaņā ar likumu viņiem vajadzēja man nekavējoties atdot Alekseja ķermeni, bet viņi to nav darījuši līdz šim. Tā vietā viņi mani šantažē, izvirzot man nosacījumus – kur, kad un kā Aleksejs ir jāapglabā. Tas ir nelikumīgi,” pavēstīja Navaļnija mamma, “manā klātbūtnē viņi saņem rīkojumus vai nu no Kremļa, vai arī no Izmeklēšanas komitejas centrālā aparāta. Viņi vēlas, lai tas tiktu darīts slepeni, neatvadoties. Viņi vēlas mani aizvest uz kapsētas nomaļu uz svaigu kapu un teikt: "Šeit guļ tavs dēls." Es tam nepiekrītu. Es vēlos, lai arī jums — kuram Aleksejs ir dārgs, kuram viņa nāve bija personiska traģēdija — būtu iespēja no viņa atvadīties.”

Šieviete arī atklāj: “Es ierakstu šo video, jo viņi sāka man draudēt - skatoties man acīs, viņi saka - ja es nepiekritīšu slepenām bērēm, viņi kaut ko darīs ar mana dēla ķermeni. Izmeklētājs Voropajevs man atklāti teica: "Laiks nav jūsu pusē, līķis sadalās." Es nevēlos īpašus nosacījumus, es tikai gribu, lai viss notiek saskaņā ar likumu. Pieprasu, lai man nekavējoties atdod mana dēla līķi.”