foto: AP/Scanpix
Kremlis paziņo, ka Putins neapvainojas, kad viņu sauc par "trako kuces dēlu"
Pasaulē
2024. gada 22. februāris, 13:46

Kremlis paziņo, ka Putins neapvainojas, kad viņu sauc par "trako kuces dēlu"

Jauns.lv

ASV prezidenta Džo Baidena vārdi par to, ka Vladimirs Putins ir "traks kuces dēls", nav spējīgi aizskart Krievijas prezidentu. Tā ceturtdien paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta "The Moscow Times".

"Šādi rupji paziņojumi no ASV valsts vadītāja mutes diez vai spēj aizskart citas valsts vadītāju, kur nu vēl prezidentu Putinu. Bet tas ir kauns pašai valstij. Es domāju ASV," sacīja Peskovs telekanāla "Rossija-1" korespondentam Pāvelam Zarubinam.

Pēc Peskova teiktā, Baidenam "vajadzētu kaunēties" izmantot šādu leksiku attiecībā uz Putinu. "Skaidrs, ka Baidena kungs iekšpolitiskajām interesēm par labu demonstrē uzvedību Holivudas kovboja stilā," uzsvēra Peskovs.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien nosauca Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par "traku kuces dēlu" publiskā līdzekļu vākšanas pasākumā Kalifornijas štatā.

"Mums ir traks kuces dēls (SOB) kā šis puisis Putins, un arī citi, un mums vienmēr ir jāuztraucas par kodolkonfliktu, bet eksistenciālais drauds cilvēcei ir klimats," Baidens sacīja īsā runā Sanfrancisko notikušajā pasākumā, kuru apmeklēja neliela reportieru grupa.

2022.gada janvārī Baidens bija nosaucis par "kuces dēlu" kādu ASV telekanāla "Fox News" žurnālistu. 

Putinu, kurš 2022.gada februārī sāka Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, Baidens citos gadījumos ir nosaucis par "miesnieku" un "kara noziedznieku".