foto: Ekrānuzņēmums
Krievijas propagandists un Girkina līdzgaitnieks pēc kolēģu bulinga izdara pašnāvību
Andrejs Morozovs pašrocīgi padarījis sev galu frontē.
Pasaulē
2024. gada 21. februāris, 19:15

Krievijas propagandists un Girkina līdzgaitnieks pēc kolēģu bulinga izdara pašnāvību

Jauns.lv

Krievijas Z-blogeris, bijušā “Doņeckas tautas republikas” aizsardzības ministra Igora Strelkova jeb Girkina līdzgaitnieks Andrejs Morozovs pašrocīgi padarījis sev galu frontē.

Savā “Telegram” kanālā “Mums raksta no Jaņinas” 44 gadu vecais propagandists ar iesauku “Murz” atstājis pirmsnāves vēstuli. Savā nāvē viņš vaino vajāšanu, ko esot izvērsuši Krievijas propagandisti ar Vladimiru Solovjovu priekšgalā, un militāristu spiedienu pēc tam, kad izstāstījis par krievu zaudējumiem Avdijivkā.

18. februārī Morozovs vēstīja, ka no oktobra līdz februāra vidum Krievija šeit zaudējusi 16 000 cilvēku, kamēr Ukraina 5000 līdz 7000. Pēterburgas kara prokuratūra atteikusies izskatīt kāda karavīra sūdzību par pavēlniecības rīcību uzbrukuma laikā. 20. februārī Morozovs izdzēsa savu ierakstu, skaidrojot to ar pulkveža pavēli, kurš pakļāvies augstākiem priekšniekiem.

Morozovs arī pieminējis “politiskās prostitūtas” ar Solovjovu priekšgalā, kas alkstot “atbraukt un nospiest gaili”. “Nu, ko es izdarīšu to pats. Pats nošaušu sevi, ja neviens neuzņemsies šo nieka lietu,” ierakstījis Z-blogeris.

Viņš piedalījās karā Donbasā 2014.–2015. gadā, vēlāk izveidoja “Jaunkrievijas palīdzības koordinācijas centru”. Pirms iebrukuma Ukrainā 2022. gadā Morozovs uzbruka Putina partijas “Vienotā Krievija” birojam Maskavā un saņēma trīs gadus nebrīvē.

20. februārī Krievija paziņoja par pilnībā izpostītās Avdijivkas ieņemšanu, un Putins sola virzīties tālāk. Ukrainas armijas grupējumu “Taurija”, kas aizstāvēja pilsētu, komandieris Aleksandrs Tarnavskis paziņojis, ka Krievija šeit zaudējusi vairāk nekā 47 000 karavīru, 364 tankus, piecas lidmašīnas, 248 artilērijas sistēmas un 748 bruņutransportierus.