foto: IMAGO/SNA
Putins: "Krievijas karaspēks virzīsies dziļāk Ukrainā"
Krievijas diktators Vladimirs Putins norādījis, ka Kremlis pie Avdijivkas neapstāsies.
Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 20:38

Putins: "Krievijas karaspēks virzīsies dziļāk Ukrainā"

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka "Krievijas karaspēks pie Avdijivkas neapstāsies un tuvākajā laikā virzīsies dziļāk Ukrainas teritorijā".

"Kas attiecas uz situāciju Avdijivkā -  tas ir absolūts panākums, es jūs apsveicu. Tas ir jāturpina," Putins 20. februārī Kremlī vēstīja Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu.

Tāpat viņš uzsvēra, ka pēc Avdijivkas sagrāves Krievijas karaspēks turpinās virzīties dziļāk Ukrainas teritorijā.

"Mums jābūt labi sagatavotiem, un jānodrošina armija ar ieročiem, aprīkojumu un munīciju," uzsvēra Putins.

Jau ziņots, ka sestdien, 17. februārī, Ukrainas pilsēta, kurā kādreiz dzīvoja 32 000 iedzīvotāju, nonāca Krievijas gūstā. Tā uzskatāma par Putina lielāko uzvaru kaujas laukā kopš Maskava ieņēma Bahmutas pilsētu 2023.gada maijā.

Pēc atkāpšanās Ukrainas ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis vēstīja, ka "Ukrainai svarīgs ir katrs zemes gabals, bet augstākā vērtē ir ukraiņu dzīvību saglabāšana".

Krievijas karaspēks Avdijivkā izmantoja fosfora šāviņus, kā rezultātā aizdegās cisternas, kurās atradās mazuts. Tāpat Ukrainas varasiestādes ir paziņojušas par izmeklēšanas sākšanu saistībā ar iespējamu sešu neapbruņotu Ukrainas karavīru nošaušanu Avdijivkā, un divu citu karavīru nošaušanu tuvējā ciematā. 

Avdijivka, ko krievi sauc par Avdejevku, ir pārcietusi desmit gadus ilgušu konfliktu. 2014. gadā to uz īsu brīdi pārņēma Maskavas atbalstītie separātisti, bet pēc tam atkaroja Ukrainas karaspēks, kas pilsētā uzbūvēja plašus nocietinājumus.