foto: Sebastian Barros / VWPics / Alamy/ Vida Press
Lidmašīna Amsterdamā stundu pēc pacelšanās spiesta atgriezties lidostā; iemesls ir pārsteidzošs
Pēc nosēšanās pasažieri tika ievietoti nākamajā reisā uz Detroitu, bet minētā lidmašīna tika izņemta no ekspluatācijas un nodota tīrīšanas servisam.
Pasaulē
2024. gada 18. februāris, 21:59

Lidmašīna Amsterdamā stundu pēc pacelšanās spiesta atgriezties lidostā; iemesls ir pārsteidzošs

CNN/Jauns.lv

13. februārī kāds "Delta Air Lines" reiss, kas devās no Amsterdamas uz Detroitu bija spiests atgriezties lidostā kāda netipiska iemesla dēļ – kādai pasažierei sākās panikas lēkme pēc tam, kad viņai uz galvas sāka virsū gāzties tārpi.

“Viņa bija kā sajukusi. Es vēroju, kā sieviete mēģina cīnīties ar šiem tārpiem un mani pārņēma riebums no redzētā,” vēsta kāds avioreisa pasažieris.

Galu galā apkalpei izdevās sievietei palīdzēt un atrast nelaimes cēloni – izrādās, kāds pasažieris savā somā bija izlēmis pārvadāt pūdētas zivis, kuras atradās tik sliktā stāvoklī, ka viscaur bija noklātas ar kāpuriem.

Pēc neierastā atklājuma apkalpe nogādāja pasažiera somu lidmašīnas aizmugurē, tomēr cietušās paniku mazināt neizdevās, tādēļ piloti pieņēma lēmumu atgriezties Amsterdamas lidostā.

Dati no lidojumu izsekošanas vietnes “FlightAware” liecina, ka 133. reiss gaisā pavadīja vienu stundu un 49 minūtes.

“Delta Air Lines” apstiprināja medijam, ka reisam 133. otrdien, 13. februārī, bija jāapgriežas sākumposmā, tomēr atgriešanās iemeslu neminēja.

"Mēs atvainojamies visiem klientiem par sagādātajām neērtībām, kas radās kāda pasažiera nepareizi iepakotas rokas bagāžas dēļ,” teikts lidsabiedrības oficiālā paziņojumā.

Pēc nosēšanās pasažieriem tika piedāvāts nākošais, tuvākais reiss uz Detroitu, bet minētā lidmašīna tika izņemta no ekspluatācijas un nodota tīrīšanas servisam.