foto: scanpix
Princis Harijs, neraugoties uz domstarpībām, ierodas pie Čārlza III, lai atbalstītu tēvu nelaimē
Harijs ieradies uzmundrināt Čārlzu.
Pasaulē
2024. gada 6. februāris, 22:42

Princis Harijs, neraugoties uz domstarpībām, ierodas pie Čārlza III, lai atbalstītu tēvu nelaimē

Jauns.lv

Princis Harijs ir devies atpakaļ uz Apvienoto Karalisti, lai tiktos ar savu tēvu, vēsta CNN. Tas notika uzreiz pēc tam, Bekingemas pils publiskoja vēsti, ka karalim Čārlzam III ir diagnosticēts vēzis.

Harijs, kurš otrdien ieradās Londonā no Kalifornijas, ir bijis iesaistīts ilgstošās,  publiskās nesaskaņās  ar ģimeni, kopš viņš un sieva Megana, Saseksas hercogiene, atkāpās no karalisko pienākumu pildīšanas.

Harija atgriešanās ir izraisījusi spekulācijas par izlīgumu ar ģimeni pēc ilgstošas atsvešināšanās. Tomēr kāds karaliskajai ģimenei pietuvināts cilvēks CNN atklājis, ka Harijs neplāno satikt savu brāli princi Viljamu, kamēr viņš atrodas Londonā.

Čārlzs, Kamilla un dārzeņi

gallery icon

Pirmdienas vakarā atklājās, ka Čārlzam III nesen tika diagnosticēta palielināta prostata. Pēc karaliskās ģimenes pietuvinātās personas teitkā CNN norāda, ka atklātā vēža forma nav prostatas vēzis, taču sīkākas detaļas nav norādītas.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Kamēr Čārlza satraucošais veselības stāvoklis pārsteidza tautu, Lielbritānijas monarhs piezvanīja Harijam, pirms pils nāca klajā ar savu paziņojumu. Arī Viljams un karaļa brāļi un māsas – princese Anna un prinči Edvards un Endrjū – tika informēti personīgi.

Meganas un Harija abi bērni — princis Ārčijs un princese Lilibeta — nedevās ceļojumā kopā ar Hariju.

Princis Harijs amzierējas ar divgadīgu meitenīti

Divgadīgā Emīlija Hensone sēdēja tribīnēs blakus Lielbritānijas princim Harijam, kad viņš vēroja kara veterānu – invalīdu sporta spēles Invictus Games.

gallery icon

Karaļa jaunākais dēls pagājušajā gadā vairākas reizes viesojās Apvienotajā Karalistē – pēdējo reizi viņš ieradās septembrī, lai apmeklētu “WellChild Awards” — labdarības organizāciju, kuras patrons viņš ir vairāk nekā desmit gadus.

Harijs ir piektais no karaliskās ģimenes, kurš var pretendēt uz troni.