VIDEO: Baikonuras kosmodromā glābj akā iekritušu kamieli
Kamieli velk ārā no akas (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē
2024. gada 7. februāris, 18:18

VIDEO: Baikonuras kosmodromā glābj akā iekritušu kamieli

Jauns.lv

Neparastā glābšanas operācijā nācās iesaistīties ārkārtējo situāciju dienesta darbiniekiem Kazahstānas stepē esošajā Baikonuras kosmodromā, lai izvilktu akā iekritušu kamieli.

Aculiecinieki stāstīja, ka kamielis paša spēkiem nekādi nevarēja izkļūt brīvībā. Vēl vairāk, viņa pamanīšanu apgrūtināja fakts, ka kamielis uz sniegotā lauka fona bija grūti pamanāms.

“Nācās pamatīgi nopūlēties, līdz gūstekni izdevās izvilkt no akas. Pēc dzīvnieka stāvokļa bija redzams, ka viņš daudzas stundas bija pavadījis nekustīgs. Nedaudz atpūties un uzkrājis spēkus, “tuksneša kuģis” lepni turpināja savu ceļu,” glābēji paziņoja ziņu aģentūras “Kazinform” korespondentam.

1955. gadā dibinātais Baikonuras kosmodroms ir pašlaik pasaulē lielākais strādājošais kosmodroms, tas savulaik kļuva par galveno PSRS raķešu palaišanas vietu, bet mūsdienās kalpo Krievijas nesējraķešu palaišanai. Pēc PSRS sabrukuma 1991. gadā kosmodroms palika Kazahstānas īpašumā, bet Krievija to turpina lietot saskaņā ar nomas līgumu, kas ir spēkā līdz 2050. gadam.