foto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID/ Vida Press
Lai nesadusmotu Īlonu Masku, “Tesla” un “Space X” valdes locekļi kopā ar “bosu” lietojuši narkotikas
Īlons Masks esot iecīnījis ketamīnu.
Pasaulē
2024. gada 4. februāris, 19:04

Lai nesadusmotu Īlonu Masku, “Tesla” un “Space X” valdes locekļi kopā ar “bosu” lietojuši narkotikas

Jauns.lv

“Tesla” un “Space X” valdes locekļi lietojuši narkotikas kopā ar Īlonu Masku, lai viņu nesadusmotu, raksta “The Wall Street Journal”.

Izdevums raksta, ka Masks lietoja ketamīnu, tiekoties ar “Tesla” valdes locekli un “Airbnb” mājas īres pakalpojuma līdzdibinātāju Džo Gebiju, kā arī ar bijušajiem valdes locekļiem Stīvu Jarvestonu un Antonio Grasiasu un miljardiera brāli Kimbalu Masku.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām, 2022. gada ziemā tas nonāca tiktāl, ka Maska draugs un bijušais direktoru padomes loceklis Lerijs Elistons ieteica uzņēmējam ierasties Havaju salās, lai “izžūtu”.

“The Wall Street Journal” ziņo, ka Maska svīta baidās viņu sarūgtināt, atsakoties lietot narkotikas, jo viņš palīdzējis viņiem nopelnīt bagātību.

Ketamīns ir viela, ko izmanto cilvēku un veterinārajā medicīnā. Ketamīns tiek izmantots kā narkozes līdzeklis, tomēr cilvēki to izmanto arī kā apreibinošu vielu — halucinogēnu ar disociatīvu iedarbību. Ketamīnu pirmoreiz sintezēja 1962. gadā, meklējot daudz drošāku vielu un alternatīvu fenciklidīnam.

Pārsvarā ketamīns patvaļīgi tiek lietots kā meditatīvs līdzeklis, bet ketamīnu mēdz izmantot arī aktīvai izklaidei naktsklubos un dažādās izklaides vietās. Vielu izklaidējošos nolūkos paraksti lieto, lai gūtu šādus efektus: eiforija, halucinācijas, ārpusķermeņa pieredze, analgēzija, spēcīga depersonalizācija un derealizācija. Apkārtējā pasaule sadalās fragmentos, lietotājs vairs neizjūt savu ķermeni, zaudē uztveri par realitāti un apkārtējo vidi. Prāts atdalās no ķermeņa, saplūst ar vīzijām un apkārtējo pasauli, tiek zaudēta vai mainīta arī laika uztvere. Ketamīna izraisītais apziņas stāvoklis tiek saukts par "K-hole" (K-caurums" - red.).