foto: Publicitātes
"Ne pēdējā loma bija spiedienam no ārpuses," grupa "BI-2" atklāj savas aizturēšanas detaļas Taizemē
Grupas "BI-2" dalībnieki.
Pasaulē
2024. gada 28. janvāris, 15:43

"Ne pēdējā loma bija spiedienam no ārpuses," grupa "BI-2" atklāj savas aizturēšanas detaļas Taizemē

Jauns.lv

Grupa "BI-2" pirmo reizi publiski izteikusies par savu aizturēšanu Taizemē. Mākslinieki paziņoja, ka atrodas migrācijas policijas aizturēšanas centrā Puketā.

Par formālu aizturēšanas iemeslu viņi nosaukuši "organizatoru nekorekti noformētus dokumentus". Tomēr, pēc mūziķu domām, reālais iemesls ir viņu uzskatu un nostājas dēļ, vēsta "The Insider".

"Situācija un troksnis ap to liecina, ka ne pēdējā loma mūsu aizturēšanā bija spiedienam no ārpuses. Mēs zinām, ka šī spiediena cēloņi ir mūsu radošums, mūsu uzskati, mūsu nostāja," viņi rakstīja.

Pēc mūziķu teiktā, viņu koncerti Taizemē notikuši oficiāli un piesaistot vietējos organizatorus. Pēc tiesas, kur mūziķi tika sodīti, viņi uz vietas samaksāja sodu, taču atkal tika aizturēti.

Šobrīd mūziķi gaida, kad viņus pārvedīs uz Bangkoku, no kurienes grupa tiks deportēta uz savām valstīm. Mākslinieku vidū ir arī Krievijas, Austrālijas un Izraēlas pilsoņi. Paziņojumā atsevišķi uzsvērts, ka Ļeva un Šura nav Krievijas pilsoņi.

Grupu "BI-2" aizturēja Puketā pēc viņu koncerta, kas notika 24. janvārī. 

Prokremliskais "Telegram" kanāls "Mash" iepriekš norādīja uz aizturēšanas iemesliem: ""BI-2" grupas  aizturēšanas iemesls Puketā ir pretkrieviskā nostāja un atbalsts Ukrainai. Iniciators ir Krievijas ģenerālkonsulāts Taizemē... Pēc mūsu sarunu biedra teiktā, Krievijas diplomāti vērsās pie Taizemes varas iestādēm ar aicinājumu rūpīgi pārbaudīt BI-2 dokumentus. Izrādījās, ka viņiem nav atļaujas koncertdarbībai. Konsulāta iejaukšanās iemesls ir pretkrieviskā BI-2 pozīcija."