Nabadzīgās Āfrikas valsts ministrs: tikai idiots var nomirt badā!
Ugandas ministrs par badu nesūdzas (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 26. janvāris, 20:50

Nabadzīgās Āfrikas valsts ministrs: tikai idiots var nomirt badā!

Jauns.lv

Tikai pilnīgi idioti var mirt badā, uzskata Ugandas ārlietu ministrs Henrijs Okello Orjems. Pēc izskata ļoti labi pārtikušā kunga izteikumus ne visi uztvēra ar pienācīgu godbijību.

“Tikai pilnīgs idiots, īsts idiots var Ugandā mirt no bada,” vietējam NTV televīzijas kanālam izteicās ministrs. “Ja tu cītīgi strādā, Ugandā ir zeme. Piemērots klimats, par spīti klimata pārmaiņām. Ja tu pieliec divkāršas pūles, lai no rīta celtos, tu apar zemi, iesēj sēklas, kop savu plantāciju, protams, kā gan tu vari neiegūt pārtiku?”

Tiesa, Ugandas cilvēktiesību komisija paziņojusi, ka vairāk nekā 2200 cilvēki valsts ziemeļaustrumos miruši no bada un ar to saistītajām slimībām. Pašlaik gandrīz pusmiljons cilvēku valsts ziemeļaustrumos cieš no akūta bada, vēsta BBC.

Deputāts no ziemeļaustrumu Karamodžas reģiona Mozess Alepers pauda sašutumu par ministra izteikumiem. “Esmu no vienas no visražīgākajām Karamodžas daļām, kur ir pienācīgs lietus daudzums un mēs ražojam pārtiku. Taču situācijās, kad laikapstākļi mūs pieviļ, kad notiek laikapstākļu kaprīzes, mums noteikti neizdodas iegūt pārtiku. Un parasti cilvēki cieš no bada,” viņš paziņoja.

Sociālajos tīklos ministra izteikumi neguva atsaucību. Vieni ironiski pauda cerību, ka ministra miesassargi ir labi paēduši, savukārt citi norādīja, ka, spriežot pēc izskata, pats ministrs nav izlaidis nevienu ēdienreizi.

Uganda ir viena no pasaules visnabadzīgākajām valstīm. “Global Finance” 2024. gada sarakstā Uganda norādīta kā pasaules 25. nabadzīgākā valsts.