foto: Vuk Valcic/ZUMA / SplashNews.com/ Vida Press
Vai "Brexit" bija tā vērts? Lielākā daļa britu nožēlo savu lēmumu izstāties no Eiropas Savienības
Protestētāji, kas iestājās pret "Brexit".
Pasaulē
2024. gada 25. janvāris, 05:54

Vai "Brexit" bija tā vērts? Lielākā daļa britu nožēlo savu lēmumu izstāties no Eiropas Savienības

Jauns.lv

Pēdējās aptaujas liecina, ka Lielbritānijai joprojām ir grūti samierināties ar sāpīgajām sekām, ko radījusi izstāšanās no Eiropas Savienības 2020. gada janvārī. "Brexit" rezultātā sadārdzinājušās Apvienotās Karalistes uzņēmumu izmaksas un ietekmēta tirdzniecība, ieguldījumi un galu galā ietekmēta arī ekonomikas izaugsme.

2023. gada decembrī 55% Lielbritānijas iedzīvotāju uzskatīja, ka izstāšanās no Eiropas Savienības bija nepareiza izvēle, savukārt 33% uzskatīja, ka tas bija pareizs lēmums. Šajā laika periodā to cilvēku īpatsvars, kuri pauž nožēlu par "Brexit", ir bijis nedaudz lielāks nekā to, kuri to atbalsta. Par pagrieziena punktu kalpoja 2021. gada maijs, kad lielākā daļa aptaujāto sāka nožēlot savu izvēli. To cilvēku īpatsvars, kuri nezina, vai Brexit bija pareizs vai nepareizs lēmums, kopumā ir bijis stabils un parasti svārstījies no 11 līdz 14%.

Statistic: In hindsight, do you think Britain was right or wrong to vote to leave the European Union? (January 2020 to December 2023) | Statista
Find more statistics at Statista