foto: Ekrānuzņēmums
"Bailes dara savu!" Ukraiņu kareivis pastāsta, kā atlasa kaujiniekus uzbrukumiem
Triecienus diezgan bieži plāno, bet, pat neskatoties uz to, šādas operācijas var būt vienvirziena brauciens, norāda seržants Ihors Timoščuks.
Pasaulē
2024. gada 22. janvāris, 19:22

"Bailes dara savu!" Ukraiņu kareivis pastāsta, kā atlasa kaujiniekus uzbrukumiem

Jauns.lv

Ukrainas Bruņoto spēku 110. atsevišķās mehanizētā brigādes seržantam Ihoram Timoščukam ir 16 uzbrukumu pieredze. Viņš intervijā "TSN" pastāstīja, ka pašlaik armijā nonāk cilvēki bez patriotisma un vēlmes karot. Tas ietekmē arī kadru trūkumu un trieciennieku skaitu.

Par karavīru patriotismu un triecieniem

Pēc Ihora teiktā, armijā nonāk mazāk cilvēku ar motivāciju karot.

"Viņus iedzen kara komisariātos, tāpēc viņi iet karot. Citādi, iespējams, viņi nebūtu devušies," saka militārpersona.

Viņš var arī atlasīt cilvēkus, lai veiktu turpmākās operācijas. Saviem nākamajiem ieroču brāļiem Ihors vienmēr stāsta patiesību, kas viņus gaidīs frontē.

"Mēs nodarbojamies ar sturmēšanu. Mēs pieceļamies un sakām, ka mūsu uzdevumi ir triecieni, zaudēto, jauno pozīciju atkarošana. Kad, izdzirdot vārdu "sturmēt", cilvēkam acīs ir degsme, viņš spēs. Ne katrs var veikt šādus uzdevumus. Kāds veselības dēļ, cits morālā, psiholoģiskā ziņā to nevar darīt. Vienkārši ir bail," saka Timoščuks.

Viņš atgādina, ka 2023. gada sākumā vienā reizē varēja atlasīt 40-45 cilvēkus. Šobrīd skaits ir krietni sarucis - līdz sešiem astoņiem karavīriem.

Viņaprāt, tas saistīts ar baiļu sajūtu un pieredzes trūkumu. Jo tie, kuriem bija kaujas pieredze, nāca uz kara komisariātu patstāvīgi.

"Parasti vairāk cilvēku kļūst par trīssimtajiem, tas ir, sakropļo, kad tu vienkārši stāvi pozīcijās, kad tu tās noturi. Triecieni nav tik biedējoši. Pats vārds "sturmēt" ir atbaidošs," stāsta Ihors.

Triecienus diezgan bieži plāno, bet, pat neskatoties uz to, šādas operācijas var būt vienvirziena brauciens.

"Katru reizi, kā pēdējo reizi. Es to saprotu. Ja tā neskanētu, bet tā ir sajūta, ka šim karam ir jābeidzas. Kaut kas ir jāmaina," savās sajūtās dalās komandieris.