foto: Urmet Itse/Facebook
Igaunija liek Krievijas baznīcas līderim pamest valsti
Pēc drošības policijas domām, baznīcas vadītāja rīcība apdraud Igaunijas drošību. Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2024. gada 18. janvāris, 13:44

Igaunija liek Krievijas baznīcas līderim pamest valsti

Jauns.lv

Igaunijas valsts nepagarinās uzturēšanās atļauju Maskavas Patriarhāta Igaunijas pareizticīgo baznīcas vadītājam metropolītam Eiženam, kura civilvārds ir Valērijs Rešetņikovs, un tāpēc viņam Igaunija jāpamet līdz 6.februārim, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs ERR.

Pēc drošības policijas domām, baznīcas vadītāja rīcība apdraud Igaunijas drošību.

"Valsts nolēma atteikt uzturēšanās atļaujas pagarināšanu, jo Rešetņikovs atbalsta agresoru viņa publiskajās aktivitātēs un runās, un viņš, neskatoties uz iepriekšējiem brīdinājumiem, nav mainījis savu uzvedību," skaidroja Ziemeļu prefektūras robežsardzes biroja priekšnieks Indreks Aru.

Tostarp Iekšlietu ministrijas pārstāvji vairākkārt runājuši ar Rešetņikovu un skaidrojuši viņam, ka viņam savās publiskajās aktivitātēs un runās ir jāatsakās no Kremļa režīma un Krievijas militāro darbību attaisnošanas. Neskatoties uz iepriekšējiem brīdinājumiem, Rešetņikovs nav mainījis savu neadekvāto uzvedību Igaunijas tiesiskajā un vērtību telpā. Līdz ar to Rešetņikova rīcība ir valsts drošības apdraudējums, paziņoja PPA.

Krievijas Federācijas pilsonis Rešetņikovs PPA iesniedza iesniegumu par uzturēšanās atļaujas pagarināšanu, ko PPA nolēma atteikt. Viņa pašreizējās termiņuzturēšanās atļaujas termiņš beidzas 6.februārī.