Pasaulē
2024. gada 16. janvāris, 23:42

VIDEO: Čikāgas gangsteru stilā Atēnās likvidēts vietējās mafijas boss

Jauns.lv

Grieķiju šokējusi izrēķināšanās ar vietējās mafijas bosu Čikāgas gangsteru labākajās tradīcijās. Nezināmi uzbrucēji ar Kalašņikova automātiem burtiski sacaurumoja 44 gadus vecā Vangeļa Zambuņa automašīnu degvielas uzpildes stacijā Atēnu dienvidos, uz viņu raidot vairāk nekā 90 lodes, vēsta vietējie mediji.

Slepkavība notikusi svētdien. Nozieguma pastrādātāji izmantojuši zagtu automašīnu ar viltotām numurzīmēm. Sadedzinātā automašīna vēlāk atrasta ārpus Atēnām. Medijos norāda, ka slepkavības brīdī nez kādēļ Zambunis bija bez miesassargiem.

Nogalinātais bija viens no ietekmīgākajiem darboņiem vietējā kriminālajā pasaulē, kuru uzskatīja par reketa, kā arī tabakas un degvielas kontrabandistu grupējuma vadītāju. 2018. gadā jau pārdzīvoja slepkavības mēģinājumu Pirejā.

Medijos pieļauj iespēju, ka šī bija atriebības slepkavība par viņa konkurenta Vasila Rubeta nošaušanu pagājušā gada jūnijā, taču iespējams, ka notikušais ir daļa no konflikta starp vietējiem tabakas produktu kontrabandistiem un ārzemju bandītiem, kuri no Ukrainas importē lētas cigaretes, vēsta BBC.

Grieķijas laikraksts “Kathimerini” norāda, ka kopš 2017. gada valstī pastrādātas vairāk nekā 20 pasūtījuma slepkavības vietējo noziedzīgo grupējumu savstarpējā rēķinu kārtošanā.