foto: EPA/Scanpix
Zelenskis Davosā saņems vēstījumu no Baidena par stratēģiju karā ar Krieviju
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un ASV prezidents Džo Baidens 2023. gada 21. septembrī.
Pasaulē
2024. gada 16. janvāris, 11:50

Zelenskis Davosā saņems vēstījumu no Baidena par stratēģiju karā ar Krieviju

Jauns.lv

Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans Davosā notiekošā Pasaules ekonomikas foruma kuluāros sarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski nodos ASV līdera Džo Baidena vēstījumu par karu ar Krieviju, ziņo "Bloomberg".

Kā norāda izdevums, Baltais nams vēlas, lai Ukraina mainītu stratēģiju cīņā pret Krievijas okupantiem: no ofensīvas uz aizsardzību.

"Bloomberg" atzīmē, ka Zelenskis "saprot, kāpēc tam ir jēga, lai gan viņš nevēlas par to runāt publiski".

Tāpat tiek ziņots, ka Ukrainas prezidentam būtu jānodod sava atbilde Baidenam un "jāatgādina ASV Kongresam, ka Ukraina var nodrošināt adekvātu aizsardzību tikai tad, ja ASV un tās sabiedrotie garantē, ka tai ir nepieciešamie līdzekļi".

Pasaules ekonomikas forums Davosā

15. janvārī Davosā sākās Pasaules ekonomikas forums. 54. ikgadējā sanāksme Davosā piedalīsies aptuveni 2800 dalībnieki, tai skaitā vairāk nekā 60 valstu un valdību vadītāji. Latviju pārstāvēs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Politiķi no vairāk nekā 100 valstīm, uzņēmēji un sabiedriskie darbinieki pulcēsies, lai apspriestu globālos draudus un izaicinājumus. Galvenās tēmas ir konflikts Tuvajos Austrumos, karš Ukrainā un mākslīgā intelekta tehnoloģiskais izrāviens.

Vakar Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sāka darba vizīti Šveicē. Zināms, ka viņš forumā teiks īpašu uzrunu.

Ukrainas prezidents aicināja Šveici rīkot pasaules līderu augsta ranga miera samitu par Krievijas pilna mēroga kara izbeigšanu, tiesa, bez Maskavas.