foto: REUTERS/SCANPIX
Pasažieru lidmašīnai Japānā lidojuma laikā notiek defekts, ko ne visi pasažieri uztver ar jautrību
Plaisa tika atklāta aptuveni 40 minūtes pēc pacelšanās.
Pasaulē
2024. gada 15. janvāris, 15:57

Pasažieru lidmašīnai Japānā lidojuma laikā notiek defekts, ko ne visi pasažieri uztver ar jautrību

Jauns.lv

Japānas lidsabiedrības ”All Nippon Airways” (ANA) iekšzemes reiss sestdien atgriezās izlidošanas lidostā pēc tam, kad lidmašīnas “Boeing 737-800” kabīnē tika konstatēta plaisa, pirmdien paziņoja aviokompānija.

Plaisa tika atklāta aptuveni 40 minūtes pēc pacelšanās "otrajā logā no labās puses no sešiem kabīnes logiem", sacīja ANA. Visi 65 ANA reisa 1182 pasažieri un apkalpe atgriezās droši.

Plaisa tika atklāta ārējā no četrām rūdīta stikla kārtām uz kabīnes loga, paziņoja aviokompānija. Tā izmeklē plaisas cēloni un ir ziņojusi par incidentu Japānas Zemes, infrastruktūras, transporta un tūrisma ministrijai.

“Boeing 737-800” modelis tiek izmantots kopš 1998. gada un ir komerciālās aviācijas “darba zirgs”, kas ir atzīts par tā uzticamību un spēcīgo drošības līmeni.

Taču uzņēmuma rekords atkal tiek pārbaudīts pēc šokējoša gaisa incidenta šā mēneša sākumā ar citu lidmašīnas modeli “737 Max 9”.

5. janvārī aviokompānijas “Alaska Airlines” lidojuma durvju aizbāznis lidojuma laikā atvērās, atstājot ledusskapja izmēra caurumu fizelāžā. Daļa durvju un daļa no lidmašīnas fizelāžas, ko ražotājs var ievietot avārijas izejas durvju vietā, atdalījās no lidmašīnas un vēlāk tika atrasts Oregonā.