foto: imago/MediaPunch
Somālijas kaujinieki sagūstījuši četrus ukraiņus, kas atradās ANO helikopterā
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2024. gada 12. janvāris, 23:06

Somālijas kaujinieki sagūstījuši četrus ukraiņus, kas atradās ANO helikopterā

Jauns.lv

Pēc tam, kad vietējie pret valdību vērstie spēki sagrāba ANO helikopteru, Somālijas kaujinieki sagūstīja četrus ukraiņus, 12. janvārī apstiprināja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Olehs Nikolenko.

Aģentūra "Reuters" ziņoja, ka šīs nedēļas sākumā ANO nolīgtais helikopters, kas veica medicīnisko evakuāciju misiju un kurā kopumā atradās deviņi cilvēki, bija spiests veikt avārijas nosēšanos netālu no Hindhere ciemata, kas ir Al-Shabaab islāmistu kaujinieku grupējuma kontrolētā teritorijā.

Pēc Nikolenko teiktā, helikopters pieder privātam Ukrainas uzņēmumam, kas pildīja ANO pasūtījumu. Četri sagūstītie ukraiņi bija tā apkalpes locekļi.

Pārējo piecu pasažieru vidū bija Ēģiptes, Ugandas un Somālijas pilsoņi, ziņo aģentūra "Reuters".

Ziņu aģentūras rīcībā nonākusi ANO iekšējā piezīme, kurā teikts, ka viens pasažieris jau ir nogalināts, seši ir Al Qaeda saistītā grupējuma ķīlnieki, bet divi ir aizbēguši un viņu atrašanās vieta nav zināma.

Ukrainas Ārlietu ministrija uzdeva Ukrainas pārstāvniecībai ANO Ņujorkā un vēstniecībai Kenijā veikt visus nepieciešamos pasākumus. Ukrainai Somālijā nav vēstniecības, un vēstniecība Nairobi ir tuvākā pastāvīgā diplomātiskā pārstāvniecība.

"Mēs noskaidrojam visas nelaimes gadījuma un sagūstīšanas detaļas, ukraiņu stāvokli, un mēs nodibinām sakarus ar kompāniju, kurai pieder helikopters, lai koordinētu turpmākos soļus," sacīja Nikolenko.

Somālijas valdība 11. janvārī paziņoja, ka tā strādā, lai izglābtu ķīlniekus, taču militārpersonas brīdināja, ka šādas darbības būs sarežģītas kaujinieku kontrolētajā teritorijā.