foto: Unian/Telegram
Krievijas raķešu triecienā Harkivai cietuši 26 cilvēki un ēkām nodarīti postījumi 
Daļēji sagrauta viesnīca "Kharkiv Palace" pilsētas centrā.
Pasaulē
2023. gada 31. decembris, 09:23

Krievijas raķešu triecienā Harkivai cietuši 26 cilvēki un ēkām nodarīti postījumi 

Jauns.lv/LETA

Krievija sestdienas vakarā deva raķešu triecienu Ukrainas otrajai lielākajai pilsētai Harkivai, un nodarīti postījumi ēkām, kā arī cietuši 26 cilvēki, svētdien paziņoja Harkivas apgabala prokuratūra.

Daļēji sagrauta viesnīca "Kharkiv Palace" pilsētas centrā, sapostītas 12 daudzdzīvokļu ēkas, bērnudārzs,  slimnīcas un veikali, kā arī gāzesvads.

Starp cietušajiem ir žurnālists no Lielbritānijas, pavēstīja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Turklāt naktī uz svētdienu Krievija uzbrukusi Harkivai ar droniem, un nodarīti postījumi birojiem, dzīvojamajai ēkai un kafejnīcai, taču cilvēki nav cietuši, paziņoja Harkivas mērs Ihors Terehovs.

Krievija raidījusi raķetes un dronus pret Harkivu pēc tam, kad sestdien Ukraina deva triecienu Krievijas Belgorodas apgabalam, un Belgorodā, kas atrodas apmēram 80 kilometrus no Harkivas, tika nogalināti un ievainoti cilvēki. Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs paziņojis, ka nogalināti 22 un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki. Avots Ukrainas drošības dienestos sacīja, ka uzbrukums bijis vērsts pret militārajiem objektiem Belgorodas apgabalā, taču Krievijas pretgaisa aizsardzības spēku darbības rezultātā Belgorodas pilsētas centrā nogāzušās atlūzas, tādēļ zaudējuši dzīvību un ievainoti cilvēki.

Savukārt naktī uz piektdienu Krievija veica sen nepieredzēta vēriena uzbrukumu Ukrainas pilsētām ar raķetēm un droniem, nogalinot 39 cilvēkus un ievainojot ap 160.