Somijā notver kaķi-cilvēkēdāju
Foto: Shutterstock
Pasaulē
2023. gada 29. decembris, 19:42

Somijā notver kaķi-cilvēkēdāju

Jauns.lv

Somijas Vantā pilsētā notverts neparasts kanibāls — kaķis, kurš regulāri apmeklējis vietējās slimnīcas pagaidu morgā un apskādējis vairākus mirušos, vēsta “MTV Uutiset”.

“Katriina” slimnīcas darbinieki notvēruši ielas kaķi, kurš piekļuvis tā dēvētam “pagaidu morgam” — noliktavai slimnīcas pagalmā, kur bija uzstādītas saldēšanas kameras. Slimnīcā neatklāja precīzu cietušo ķermeņu skaitu vai cik ilgi kaķim ir bijusi piekļuve, taču paziņoja, ka visi tuvinieki ir informēti par incidentu.

Sakarā ar vietu trūkumu vasarā slimnīca pasūtīja papildu novietnes mirušo uzglabāšanai, taču to uzstādīšana sākta tikai šomēnes. Vietējās amatpersonas izteikušās, ka šāds incidents nebūtu bijis iespējams standarta novietnēs, kuras parasti aprīkotas ar vairākām durvīm, lai nepieļautu nepiederošu personu iekļūšanu.

Kaķis, kurš nepiederēja ne slimnīcai, ne kādam slimnīcas darbiniekam, tika nogādāts patversmē. “Spriežot pēc sava noplukušā izskata un sliktā stāvokļa, viņš nevienam nebija vajadzīgs,” sacīja patversmes darbiniece Mari Aro.

Tēmas