foto: REUTERS/SCANPIX
Kādam Krievijas pilsonim izdevies aizlidot no Eiropas uz ASV bez pases un biļetes
Skandināvijas aviokompānijas SAS pasažieru lidmašīna.
Pasaulē
2023. gada 13. decembris, 15:15

Kādam Krievijas pilsonim izdevies aizlidot no Eiropas uz ASV bez pases un biļetes

Jauns.lv

Kā vienam cilvēkam izdevās izvairīties no visām drošības pārbaudēm Eiropas lidostās? Vaininieks, kurš ir Krievijas un Izraēlas dubultpilsonis, izmeklētājiem apgalvo, ka ... neatceras.

ASV varas iestādes izmeklē kādu Krievijas pilsoni, kurš novembrī, iespējams, bez pases vai biļetes iekļuva lidmašīnā un no Dānijas aizlidoja uz Losandželosu.

Saskaņā ar FIB iesniegto federālo sūdzību viņš izmeklētājiem apgalvoja, ka nevar atcerēties, kā viņš Eiropā izkļuva cauri drošības kontrolei.

Sergejs Očigava Losandželosas starptautiskajā lidostā ieradās 4. novembrī ar Scandinavian Airlines reisu 931 no Kopenhāgenas. 

ASV Muitas un robežapsardzes dienesta (CBP) darbinieks nevarēja atrast Očigavu ne lidojuma sarakstā, ne arī citos starptautiskajos ienākošajos reisos.

Vīrietis, kurš tiesas dokumentos aprakstīts kā Krievijas un Izraēlas dubultpilsonis 40 gadu vecumā, nepalika nepamanīts lidojuma laikā, kura laikā viņš mēģināja sarunāties ar vairākiem pasažieriem.

Lidojuma apkalpe izmeklētājiem pastāstīja, ka lidojuma laikā, kad lidmašīna pacēlās, Očigava sēdēja sēdvietā, kurai vajadzēja būt tukšai. Pēc pacelšanās viņš turpināja klīst pa lidmašīnu, mainot sēdvietas un mēģinot runāt ar citiem pasažieriem, kuri viņu ignorēja, teikts FIB sūdzībā.

Viņš arī "katrā ēdienreizē apēda divas maltītes un vienā brīdī mēģināja apēst šokolādi, kas piederēja salona apkalpes locekļiem", teikts sūdzībā.

Tēmas