Atklāts Krievijas noslepkavotā karavīra Macijevska piemineklis

“Dēliņ, kā vēlētos tevi apskaut…” māte izplūst asarās, ieraugot sava nežēlīgi noslepkavotā dēla pieminekli.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 8. decembris, 13:20

“Dēliņ, kā vēlētos tevi apskaut…” Ukrainā atklāts Krievijas noslepkavotā karavīra piemineklis

Jauns.lv

6. decembrī, Ukraina Bruņoto spēku dienā, Kijivas centrā svinīgi atklāta okupantu armijas nežēlīgi nonāvētā karavīra Oleksandra Macijevska piemineklis. Karavīrs, nošaušanas brīdī bija neapbruņots un mira ar vārdiem “Slavu Ukrainai!” uz lūpām.

“Dēliņ, kā vēlētos tevi apskaut,” ieraugot skulptūru, asarās izplūst Oleksandra māte. “Gribētos tevi noskūpstīt, paņemt aiz rokas un palūgt, lai tu atgriezies mājās.”

Realistiskajā skulptūrā attēlotais Macijevskis ietērpts Ukrainas armijas karavīra formas tērpā un ieņēmis tādu pat pozu kā mirklī, kad tika noslepkavots.

Oleksandrs bija 42 gadus vecs Ukrainas armijas karavīrs, kas cīnījās Bahmutas rajonā laikā, kad pilsēta atradās zem intensīva okupantu armijas uzbrukuma. Kā vēsta medijs “Suspilne News”, novembra sākumā viņš pazudis bez vēsts.

Par karavīra nāvi Oleksandra tuvinieki uzzinājuši pēc tam, kad sociālajā platformā “Telegram” tika publiskots video, kurā redzams kā okupantu karavīri Macijevski nošauj. Oleksandrs tika saņemts gūsta un nošaušanas brīdī bija neapbruņots.

Pēdējais, ko vīrietis paspējis pateikt bija vārdi “Slavu Ukrainai”.

Oleksandra māte vēsta, ka dēlam bijis dzelzs raksturs un pirms iestāšanās armijā viņš uzsvēris, ka gatavs cīnīties līdz pēdējam elpas vilcienam.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piešķīris Macijevskim ordeni par varonību, vēstot, ka ukraiņu tauta viņu nekad neaizmirsīs.