foto: dpa/picture-alliance
Laikapstākļu dēļ ietekmēta vairāku lidostu darbība Eiropā
Laikapstakļu dēļ Minhenes lidostā paralizēta aviosatiksme.
Pasaulē
2023. gada 4. decembris, 17:18

Laikapstākļu dēļ ietekmēta vairāku lidostu darbība Eiropā

Jauns.lv

Spēcīgā snigšana nedēļas nogalē ierobežojusi satiksmi Vācijas, Austrijas, Nīderlandes un Čehijas lidostās. Aviosabiedrības aicina rūpīgi sekot līdzi izmaiņām lidojumos un bez liekas vajadzības lidostas neapmeklēt.

Aizvadītas nedēļas nogalē spēcīga snigšana ietekmējusi ceļu un aviosatiksmi vairākās Eiropas valstīs. Kā ziņo Vācijas meteoroloģijas centrs, sestdien Minhenē sniega kārta sasniegusi 40 centimetrus, Čehijas dienvidos meteorologi ziņojuši par 45 centimetru dziļu sniegu, bet Šveices austrumu daļā diennakts laikā novērota pat 80 centimetru bieza sniega kārta.

Sestdien, 2. decembrī, Minhenes lidostā laikapstākļu dēļ tika atcelti vairāk nekā 700 lidojumi. Kā ziņots Minhenes internacionālās lidostas mājaslapā, noris aktīvi sniega novākšanas darbi, tomēr pilnīgu lidostas darbību atjaunot vēl nav izdevies.

Tāpat laikapstakļu dēļ atcelti vairāki lidojumi no Cīrihes, Amesterdamas un Vīnes lidostām, bet kā ziņo medijs Irishexaminer, kavējumi iespējami arī Dublinas, Milānas, Varšavas un Madrides lidostās.

Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai lidostu mājaslapās un bez vajadzības lidostas vai to teritorijas neapmeklēt.