foto: rospoint / Alamy/ Vida Press
Krievu karavīri spiesti doties uzbrukumā pāri saviem mīnu laukiem
Krievu karavīri nonākuši neapskaužamā situācijā.
Pasaulē
2023. gada 3. decembris, 21:57

Krievu karavīri spiesti doties uzbrukumā pāri saviem mīnu laukiem

Jauns.lv

Krievu virsnieki liek saviem karavīriem doties uzbrukumā ukraiņu pozīcijā pāri saviem  mīnu laukiem, tā Ukrainas armijas "Dienvidi" runas vīrs Sergejs Bratčuks paziņoja TV kanālā “Freedom”.

Pēc viņa teiktā, šī prakse it īpaši tiek izmantota Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes 810. atsevišķajā jūras kājnieku brigādē un “Storm-Z” vienībās Hersonas pusē.

"Ir tāds elements kā Krievijas armijas ofensīva caur saviem mīnu laukiem... Tā ir problēma. Jāsaprot, ka pašlaik ienaidnieks cenšas sašaurināt placdarmus (Ukrainas armijas -red.), ienaidnieks cenšas galu galā šie placdarmi tiktu pilnībā iznīcināti," sacīja Bratčuks.

Viņš norādīja, ka šim nolūkam Hersonas virzienā parādās Krievijas gaisa desanta spēku karavīri - it īpaši 104. Gaisa desanta uzbrukuma divīzija, taču "ir nianse".

"Šī divīzija tika pārcelta no Zaporožjes virziena. Vai krieviem šodien ir rezerves šādu robu aizvēršanai? Jāskatās, jāuzrauga un jāsaprot, kas notiks tālāk," uzsvēra runātājs. Viņš arī norādīja, ka daži šīs divīzijas formējumi un vienības šodien virzās gar Dņepras kreiso krastu uz okupētajām Hersonas apgabala teritorijām.

"Un tiešām daži no tiem parādās tieši uz zemes šauruma ar Krimu. Kas notiek, kāpēc tas notiek? Domāju, ka tuvākajā laikā mēs saņemsim atbildes uz šiem jautājumiem. Bet tas, ka ienaidnieks tur ir "satraukts" ir nepārprotams... No mūsu puses - aktīva rīcība, tas ir ļoti grūti, mēs par šīm kaujām maksājam augstu cenu, bet neviens vēl nav teicis, ka šajā kaujā, ko risina Ukraina, kaut kāda kauja nav svarīga,” norādīja Bračuks.