foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
Ukrainas partizāniem Maskavā izdevies "mobilizēties" Krievijas armijā 
Mobilizētie krievu karavīri var izrādīties ukraiņu partizāni.
Pasaulē
2023. gada 1. decembris, 23:32

Ukrainas partizāniem Maskavā izdevies "mobilizēties" Krievijas armijā 

Jauns.lv

Ukrainas pagrīdes pārstāvjiem izdevies iefiltrēties Krievijas armijas rindās valsts agresora galvaspilsētā Maskavā notikušās mobilizācijas kampaņas laikā. 

Partizāni veiks sabotāžu un sabotāžu. Par to piektdien ziņoja portāls "rbc.ua", atsaucoties uz Krimas pretošanās kustību "Ateš". 

Paziņojumā norādīts, ka pretotošanās kustība Krievijas okupācijai ar katru dienu kļūst spēcīgāka, un "mēs sveicam jaunus dalībniekus, kas pievienojas cīņai pret Putina režīmu". 

"Maskavas Daņilovskas un Perovas rajonu militārie komisariāti palīdzēja mūsu jaunajiem aģentiem mobilizēties Krievijas Federācijas bruņotajos spēkos," teikts izdevumā. 

Kā norāda kustības pārstāvji, Ukrainas aģenti ne tikai nodos vērtīgu informāciju par ienaidnieku Aizsardzības spēkiem, bet arī veiks diversijas. "Viņu uzdevums ir ne tikai informēt, bet arī aktīvi ietekmēt okupantu kaujas gatavību," atzīmēja "Ateš" biedri.

Partizānu kustības pārstāvji publiskoja arī kadrus no Maskavas militārajiem komisariātiem, kur viņiem izdevies "mobilizēties" Krievijas armijā. Nesen Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs paziņoja, ka Krievija var sākt pilnu mobilizāciju pēc prezidenta vēlēšanām 2024.gada martā.