foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijā uzņem apgriezienus "ārzemju aģentu" konveijers — šajā godā arī pirmais Putina premjerministrs, kurš pārcēlies uz Latviju
Mihails Kasjanovs
Pasaulē
2023. gada 24. novembris, 23:02

Krievijā uzņem apgriezienus "ārzemju aģentu" konveijers — šajā godā arī pirmais Putina premjerministrs, kurš pārcēlies uz Latviju

Jauns.lv

Krievijas Tieslietu ministrija iekļāvusi “ārzemju aģentu” sarakstā bijušo Krievijas premjerministru Mihailu Kasjanovu, kurš bija pirmais valdības vadītājs Vladimira Putina prezidentūras laikā no 2000. līdz 2004. gadam.

2017. gadā “Forbes” nodēvēja Kasjanovu par vienu no visefektīvākajiem premjerministriem mūsdienu Krievijas vēsturē. Pēc savas premjerēšanas beigām Kasjanovs pārgāja opozīcijas pusē un mēģināja kandidēt 2008. gada prezidenta vēlēšanās, taču Kremļa kontrolētā Centrālā vēlēšanu komisija izbrāķēja viņa atbalstītāju parakstus un neļāva kandidēt.

2016. gadā Čečenijas diktators Ramzans Kadirovs tiešā tekstā viņam draudēja ar izrēķināšanos, sociālajos tīklos publicējot attēlu ar Kasjanovu optiskajā tēmeklī.

Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā viņš pameta Krieviju un pārcēlās uz Latviju.

Tieslietu ministrija paziņoja, ka Kasjanovs “izplatīja nepatiesu informāciju par Krievijas Federācijas publiskās varas orgānu lēmumiem un to veikto politiku”, kā arī bija Krievijas “speciālās militārās operācijas” pretinieks.