Bijušais Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētājs adoptējis Ukrainā nolaupītu meitenīti un nomainījis viņas vārdu
Inna Varlamova un Sergejs Mironovs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 24. novembris, 17:36

Bijušais Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētājs adoptējis Ukrainā nolaupītu meitenīti un nomainījis viņas vārdu

Jauns.lv

Bijušais Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētājs, pašreizējais Valsts domes deputāts un partijas “Taisnīgā Krievija” vadītājs Sergejs Mironovs ar Valsts domē strādājošo sievu adoptējuši Ukrainā nolaupītu meitenīti un nomainījuši viņas vārdu, uzvārdu un tēva vārdu.

Tas ir pirmais ar dokumentiem pierādītais gadījums, kad visaugstākā līmeņa Krievijas politiķis ir adoptējis no okupētās Ukrainas teritorijas aizvestu bērnu, vēsta izdevums “Meduza”, atsaucoties uz “Važnije Istorii” un dokumentālo filmu studijas “Top Hat/Hayloft Productions” pētījumu.

Mironovs ar Prigožina dāvāto veseri (ekrānuzņēmums no "X")

Sergejs Mironovs, kurš pastāvīgi demonstrē savu “patriotisko” uzticību Kremlim, taču vēl nesen nokļuva uz slidena ceļa, plātoties ar vēlāk nežēlastībā kritušā algotņu grupējuma “Vagner” Jevgēņija Prigožina dāvāto bēdīgi slaveno veseri, ar savu sievu Innu Varlamovu adoptēja no Hersonas apgabala aizvesto meitenīti. 2022. gada augusta beigās Varlamova ar Krievijas Valsts domes frakcijas “Taisnīgā Krievija — Par patiesību” vadītāja vietnieci Janu Lantratovu ieradās Hersonas apgabala slimnīcā, kur ārstējās 10 mēnešus vecā Margarita Prokopenko. Maskavas viešņa bērnu savāca un aizveda vispirms uz 2014. gadā anektēto Krimu, bet pēc nedēļas meitenīte nokļuva Maskavā. Pēc tiesas lēmuma 2022. gada decembrī Mironovs un Varlamova adoptēja meitenīti, un tagad dokumentos viņa ir norādīta kā Marija Sergeja meita Mironova, bet kā māte norādīta Inna Varlamova. Dzimšanas datums atstāts faktiskais — 2021. gada 31. oktobris.

Margarita Prokopenko ir viena no 48 bērniem, kuri pēc Krievijas invāzijas pazuda no Hersonas apgabala slimnīcas, bet kopumā krievu okupanti no Ukrainas ir aizveduši apmēram 20 tūkstošus bērnu. Citu no Hersonas aizvesto bērnu liktenis nav zināms. Valsts domes deputāts Igors Kostjukevičs ar okupantu karavīriem organizēja bērnu aizvešanu uz anektēto Krimu, kaut gan visiem šiem bērniem ir radinieki Ukrainā.

Publikācijā teikts, ka meitenītes bioloģiskajai mātei bija atņemtas vecāka tiesības, bet tēvs ir miris, taču viņai ir citi radinieki.

Juriste Marija Čaščilova uzskata, ka Starptautiskā krimināltiesa (SKT) var izdot Mironova un Varlamovas aresta orderi. Pērn SKT jau izdeva ne vien Krievijas prezidenta Vladimira Putina, bet arī bērnu tiesību pilnvarotās Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par Ukrainas bērnu nelikumīgu deportēšanu uz Krieviju un Baltkrieviju, lai sarautu jebkādas viņu saites ar dzimteni un veiktu viņu “smadzeņu skalošanu”.

Pats Mironovs ierastā stilā komentēja šo publikāciju, to nodēvējot par “Ukrainas specdienestu un to Rietumu kuratoru feiku”. “Es jau esmu pieradis pie informācijas uzbrukumiem. Tam visam ir viens mērķis — diskreditēt tos, kuriem šodien ir nesamiernieciska, patriotiska nostāja. Velti cenšaties. Patiesība tik un tā uzvarēs. Un Krievija novedīs speciālo militāro operāciju līdz pilnīgai uzvarai,” viņš rakstīja savā “X” kontā.

70 gadus vecais Mironovs ar 55 gadus veco Innu Varlamovu apprecējās 2022. gada oktobrī. Mironovam tā ir piektā, bet Varlamovai — ceturtā laulība.