1dienas
21stundas
41minūtes
10sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Somija mācās "rusofobiju" no Baltijas valstīm, žēlojas Krievijas deputāts
Mihails Šeremets (ekrānuzņēmums no soctīkliem)
Pasaulē

Somija mācās "rusofobiju" no Baltijas valstīm, žēlojas Krievijas deputāts

Jauns.lv

Somijas lēmums slēgt robežšķērsošanas punktus uz robežas ar Krieviju ir rusofobisks un atdarina Baltijas valstu naidīgo politiku, uzskata Krievijas Valsts domes deputāts Mihails Šeremets, kurš regulāri uzstājas ar kareivīgiem paziņojumiem pret “Krievijas ienaidniekiem”.

Somija mācās "rusofobiju" no Baltijas valstīm, žēl...

“Ļoti žēl, ka Somija ir bruņojusies ar rusofobisko politiku un Baltijas valstu destruktīvo uzvedības manieri,” viņa teikto citē aģentūra “RIA Novosti”. Šādā veidā Somija vienā mirklī esot iznīcinājusi daudzus gadsimtus veidoto kopīgo vēsturi un ekonomiskās saites. Vienlaikus viņš brīdināja somus, kuri esot aizmirsuši “labu tautas gudrību: bez brāļa izdzīvosi, bet bez kaimiņa — ne”.

Somijas iekšlietu ministre Mari Rantanena pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ Somija slēgs pusi no robežpunktiem ar Krieviju. Vālimā, Nuijamā, Imatras un Nīrala robežšķērsošanas punkti tika slēgti 18. novembrī. Pēc tam starptautiskās aizsardzības pieteikumus varēs iesniegt ziemeļu robežšķērsošanas vietās Vartiusā, Sallā, Kūsamo un Raja-Joseppi, kuri joprojām būs atvērti. Ierobežojumi būs spēkā līdz 2024.gada 18.februārim.

Arī Somijas premjerministrs Peteri Orpo norādīja, ka Krievijas robežsargu prakse ir mainījusies un viņi ir sākuši laist pāri robežai cilvēkus bez atbilstošiem dokumentiem. Somijas un Krievijas robežsardzes iestādes gadiem ilgi sadarbojās, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu. Taču tagad Krievija ir mainījusi līdzšinējo politiku un ļauj nelegālajiem imigrantiem netraucēti turpināt savu ceļu uz Somiju, lai gan tiem nav nekādu derīgu ceļošanas dokumentu, paziņoja Rantanena.

2021. gadā Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izmantoja speciāli savestos Tuvo Austrumu migrantus, lai radītu spriedzi uz Polijas robežas, migrantu bariem pastāvīgi mēģinot ar varu ielauzties Polijas teritorijā.