Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Okupanti atkal aktivizējušies Avdijivkas apgabalā, rūpnieciskajā zonā iet "karsti"

Jauns.lv

Pēdējās dienās Krievijas karaspēks atkal ir aktivizējies Avdijivkas virzienā. Rūpnieciskajā zonā šobrīd ir ļoti "karsts", vēsta Avdijivkas pilsētas militārās administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs.

Okupanti atkal aktivizējušies Avdijivkas apgabalā,...

"Ir ļoti karsts. Patiešām, pēdējās dienās ienaidnieks atkal aktivizējies. Galvenokārt "industriālās zonas" virzienā. Tur viņi veic uzbrukuma operācijas, izmantojot bruņutehniku ​​un riteņu tehniku. Uzbrūk flangiem - no dienvidiem, ar mazāku aktivitāti no ziemeļiem. Tomēr viņi vienalga gandrīz visu diennakti izmanto kājniekus. Un, protams, viņi pārvietojas - visu diennakti pozīcijās ap pilsētu un pašā pilsētā," viņš teica.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ukraiņu karavīrs pie cietušas daudzstāvu ēkas Avdijivkā. 2023. gada 8. novembris.
Ukraiņu karavīrs pie cietušas daudzstāvu ēkas Avdijivkā. 2023. gada 8. novembris.

Pēc Barabaša teiktā, pēdējo 24 stundu laikā apgabalā notikušas aptuveni 30 masveida apšaudes.

"Nu, un aviobumbas un gaisa raķešu triecieni, protams. Diemžēl vairs neatceros dienu, kad tas nebija. Katru dienu viņi apšauda pilsētu. Galvenokārt uz daudzstāvu ēkām. Vakar notika 12 šādi uzbrukumi," piebilda militārās administrācijas vadītājs.

Situācija Avdijivkas apgabalā

Kopš desmitā oktobra okupanti nav atteikušies no mēģinājumiem ieņemt Avdijivku. Sākotnēji ienaidnieks noklāja pilsētu ar raķetēm un artilēriju, uzsākot uzbrukumus ar tūkstošiem militārpersonu un desmitiem tehnikas. Aktivizācijas intervāli mainījās uz tā sauktajām "klusajām" dienām. Piemēram, pēc vairāku dienu "klusuma" pirms tam 19. oktobrī tika atzīmēts jauns aktivizācijas vilnis.

Kā iepriekš atzina Barabašs, šis iebrucēju uzbrukums Avdijivkai bija lielākais, kāds nebija noticis kopš 2014. gada.