foto: AFP/Scanpix
Emirāti ierobežos eksportu uz Krieviju
Apvienoto Arābu Emirātu prezidents, šeihs Mohameds bin Zajeds Al Nahijans gan spiež roku Krievijas diktatoram Putinam, bet negrib arī sanīsties ar rietumiem.
Pasaulē
2023. gada 11. novembris, 04:30

Emirāti ierobežos eksportu uz Krieviju

Jauns.lv

Apvienotie Arābu Emirāti piekrituši aizliegt reeksportu uz Krieviju precēm, kuras var izmantot kara mpret Ukrainu, vēsta ziņu aģentūras “Bloomberg” avoti.

Šādu informāciju saņēmusi Eiropas Komisija. Līdzīgi plānojot rīkoties Turcija, kura jau martā izplatīja saviem uzņēmumiem eksportam uz Krieviju aizliegtu preču sarakstu.

Emirātu pārstāvis norādījis, ka valstī pastāv sistēma, kas ļauj izsekot preču ceļam. Rietumvalstis ar ASV priekšgalā martā sāka mudināt Emirātus pārtraukt eksportēt uz Krieviju virkni elektronikas. Septembrī Emirāti sāka izskatīt preču licencēšanas ieviešanu, 45 pozīciju sarakstā iekļauta elektronika droniem, spārnotajām raķetēm un helikopteriem.

Eiropas Savienība var pārtraukt tirdzniecību ar valstīm, ar kuru palīdzību Krievija saņem sankcijām pakļautas Eiropas preces. Kontroli pār eksportu jau pastiprinājusi virkne valstu, tostarp Kazahstāna un Kirgizstāna.