Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lavrovs dusmīgs uz SOK: "Kā tā, nedrīkst diskriminēt Izraēlas sportistus?!?"
foto: EPA/Scanpix
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Pasaulē

Lavrovs dusmīgs uz SOK: "Kā tā, nedrīkst diskriminēt Izraēlas sportistus?!?"

Jauns.lv

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir sašutis par Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu nepieļaut Izraēlas sportistu diskrimināciju, jo viņi nav atbildīgi par Izraēlas valdības rīcību.

Lavrovs dusmīgs uz SOK: "Kā tā, nedrīkst diskrimin...

“Es lasīju šo paziņojumu. Mūsu ministrija jau noreaģēja. Protams, tas rada sašutumu,” Krievijas televīzijas kanālā “Rossija 1” paziņoja Lavrovs. “Kārtējo reizi mēs redzam SOK neobjektivitāti un bankrotu. Tā kārtējo reizi pierāda savu politisko angažētību.”

SOK aktīvi atbalsta visu, kas atbilst Rietumu, sevišķi ASV, interesēm, paziņoja ārlietu ministrs, kurš nekādi nesaprot, kādēļ Ukrainā iebrukušās Krievijas sportistus drīkst diskriminēt, bet Gazā pret “Hamas” teroristiem karojošo Izraēlu — ne.

Viņam piebalsoja arī pazīstamais krievu sporta komentētājs Dmitrijs Guberņijevs, tēlojot muļķīti. “Mani liekulīgie zaķīši,” viņš rakstīja savā “Telegram” kanālā. “Fariseji mani, viltīgie velli … Brīdinājuši viņi … Paldies, šajā ziņā skaists ir viss … Varētu padomāt, kāds tam sakars ar krieviem un baltkrieviem?”