Pasaulē
2023. gada 29. oktobris, 17:52

Japāņu pētnieki atšifrē Putina dubultniekus

Jauns.lv

Japānas seju un balss identifikācijas eksperti apstiprinājuši populāro teoriju par Krievijas diktatora Vladimira Putina dubultniekiem, vēsta britu izdevums “The Sun”.

Izanalizējot virkni Putina uzstāšanos ar mākslīgā intelekta palīdzību, japāņu pētnieki secinājuši, ka diktatoram ir vismaz viens dubultnieks un ar lielu ticamības pakāpi arī otrs.

foto: AP/Scanpix
Japāņu pētniekiem ir lielas aizdomas, ka šis Putins, kurš apmeklēja sagrauto Mariupoli, ir diktatora dubultnieks.

Salīdzinājumam izmantots Putins, kurš šā gada maijā rīkoja parādi Sarkanajā laukumā. Japāņi norāda, ka Putinam, kurš pērn decembrī brauca pār Krimas tiltu, seja tikai par 53% sakrīt ar parades Putinu.

Vēl mazāka sakritība, tikai par 40%, ir Putinam, kurš martā apmeklēja Krievijas nopostīto Mariupoli Ukrainā. Krievijas TV kanālos Putins bija nofilmēts tuvplānā, braucot ar auto pa nopostīto pilsētu un inspicējot dzīvojamā kvartāla celtniecību, kamēr parasti viņš izvairās no tuviem kontaktiem.

Krievijā atzīmē Uzvaras dienu, kur Putins izceļ "svēto" kauju ar Rietumiem Ukrainā

Ikgadējā uzrunā par godu PSRS uzvarai 1945.gadā pār Vāciju Vladimirs Putins apgalvoja, ka "pret Krieviju izvērsts īsts karš", Krievija devusi ...

gallery icon

Salīdzinot ar Krimas tilta Putinu, Mariupoles gadījumā ir tikai 18% sakritība, apgalvo japāņu pētnieki. Pēc viņu vārdiem, mākslīgā intelekta analīze “skaidri norāda” uz vismaz diviem dubultniekiem.

Pētīta arī Putina balss. Japānas Audiokomunikāciju institūta speciālisti, kas parasti sadarbojas ar policiju noziedznieku identifikācijai, salīdzinājuši vārdu paldies no Putina uzstāšanās Eirāzijas ekonomikas forumā maijā un to pašu no trim citām uzrunām. Atklātas lielas atšķirības s izrunā un zilbēs pa un si (krieviski – spasibo).

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

gallery icon

Izruna var atšķirties arī vienam cilvēkam, tomēr pētnieki ir visai pārliecināti, ka šīs ir dažādu personu balsis, teic pētījuma līdautors Mastutoši Muraoka.

Kremlis šogad vismaz divas reizes noliedzis runas par Putina dubultniekiem, nosaucot tās par baumām.