Pasaulē
Vakar 07:38

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija ir sākusi ražot jaunu liela attāluma dronu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 16:41
Krievija izraida sešus britu diplomātus pēc Londonas lēmuma atļaut triecienus pa Krievijas teritoriju
Šodien 16:11
Krievijas drons atkal ielidojis Baltkrievijas gaisa telpā
Šodien 15:40
Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Krievija un Ukraina sestdien sarīkoja vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 103 katras puses karavīri, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, visi Ukrainas nodotie gūstekņi tagad atrodas Baltkrievijā. Šie karavīri tika sagūstīti Kurskas apgabalā, norādīja Krievijas Aizsardzības ministrija. Apmaiņa notikusi, izmantojot formulu "103 pret 103".

Kā pavēstīja ministrija, apmaiņa notikusi ar Apvienoto Arābu Emirātu starpniecību.

Piektdien Ukraina un Krievija veica karagūstekņu apmaiņu, izmantojot formulu "49 pret 49".

Šodien 15:12
Nīderlande nevarēs nodot Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot"

Nīderlande nevarēs nodot Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", jo kāds vārdā nenosaukts sabiedrotais ir atteicies piedalīties piegādē, ziņo laikraksts "NL Times", atsaucoties uz Nīderlandes Aizsardzības ministriju. Vairāk lasi šeit.

Šodien 14:43
Krievijas lielajās pilsētās sākuši uzstādīt dzelzsbetona bunkurus, lai glābtos no droniem
Šodien 14:15
ASV ieviesušas sankcijas pret propagandistu Dmitriju Kiseļovu un mediju grupu “Krievija šodien”
Šodien 13:49
Kims Čenuns sola padziļināt attiecības ar Krieviju

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns solījis padziļināt attiecības ar Krieviju, kad ar viņu ticies Krievijas nesenais aizsardzības ministrs un patlabanējais Krievijas Drošības padomes sekretārs Sergejs Šoigu, sestdien ziņo valsts mediji. Vairāk lasi šeit.

Šodien 13:13
ASV un Lielbritānija jau ir nolēmušas atļaut Ukrainai veikt triecienus Krievijai, bet nesteidzas to paziņot

ASV un Lielbritānija jau ir nolēmušas atļaut Ukrainai izmantot savus ieročus, lai uzbruktu Krievijas teritorijai, taču pagaidām nevēlas par to oficiāli paziņot, vēsta laikraksts "The Guardian". Vairāk lasi šeit.

Šodien 12:48
ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Piektdien publicētie ģeolokācijas materiāli liecina, ka Ukrainas spēki nesen ir pavirzījušies uz dienvidiem no Veselojes, kas atrodas uz dienvidrietumiem no Gluškovas un trīs kilometrus no robežas.

Krievijas avoti ziņo, ka Ukrainas spēki uzbrukuši uz dienvidrietumiem no Gluškovas pie trim ciemiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka, pateicoties Kurskas operācijas panākumiem, Ukrainas spēki spējuši apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos uz priekšu Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta.

Šodien 12:05
Virs Ukrainas notriekti 72 no 76 Krievijas trieciendroniem

Naktī uz sestdienu Krievijas karaspēks pret mērķiem Ukrainā raidījis 76 trieciendronus "Shahed", no kuriem 72 notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Divi no 76 Krievijas spēku palaistajiem "Shahed" uzbrukuma droniem pazuduši, bet divi pagriezušies atpakaļ uz Krieviju.

Pretgaisa aizsardzība darbojās Kijivas, Hersonas, Čerkasu, Sumu, Dņipropetrovskas, Poltavas, Mikolajivas, Žitomiras, Vinnicas, Odesas apgabalos.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".