foto: AP/Scanpix
Krievijā aicina sievietes doties slepkavot uz Ukrainu
Vīrietis iet garām reklāmas ekrānam, kurā attēloti Krievijas armijas karavīri un tiek aicināts pieteikties dienestam Krievijas armijā. Sanktpēterburga 2023. gada 23. oktobrī.
Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 05:55

Krievijā aicina sievietes doties slepkavot uz Ukrainu

Jauns.lv

Krievijas Aizsardzības ministrija sākusi vervēt karam pret Ukrainu sievietes.

Vervēšanas “pakalpojumu” nodrošina privātā militārā firma “Redut”, sievietēm piedāvā dienēt bataljonā “Borz”, raksta “Važnije istoriji”, atsaucoties uz sludinājumiem sociālajos tīklos.

“Mums sākotnēji nebija sieviešu, bija tikai vīrieši. Tagad nolēmām pamēģināt izveidot sieviešu snaiperu vienību un sieviešu bezpilota lidaparātu vienību, tāpēc, ka sievietes arī var,” paudusi “Borz” pārstāve. Pēc viņas vārdiem, mērķis ir pierādīt, ka sievietes “radītas ne tikai zupas katlam un bērniem”.

Sievietēm piedāvā slēgt līgumu uz sešiem mēnešiem, sola mēnešalgu no 220 000 rubļu, vienu līdz trim miljoniem ievainojuma gadījumā, piecus miljonus radiniekiem, ja nogalinās (atttiecīgi ap 2200 eiro, 10 000 līdz 30 000 eiro, 50 000 eiro).

No kandidātēm gaida prasmi apieties ar ieročiem, ja tādu nav, sola mēnesi ilgas apmācības Doņeckā. Šis esot pirmais iesaukums, dronu vienībā brīvu vietu vairs nav, snaiperes vēl meklē.

Pēc Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paustā, martā Ukrainas frontē atradās ap 1100 krievu sieviešu, bet lielākoties mediķes un pavāres.